Gradska uprava u Čačku demantuje da će se jedno naselje zvati po Bori Čorbi

Iz lokalne samouprave Čačka demantovali su vest da će jedno naselje u tom gradu dobiti ime po rok muzičaru i frontmenu grupe Riblja Čorba, Borisavu Bori Đorđeviću.
Predsednik Skupštinske komisije za određivanje naziva ulica u Čačku Miloš Marić rekao je agenciji Beta da "nije tačna vest" da će jedno naselje u Čačku dobiti ime po rok muzičaru Bori Đorđeviću.
 
"Nikakva inicijativa, niti predlog da neko naselje dobije ime po Bori Đorđeviću nije došla u lokalnu samoupravu", rekao je Marić, koji je i šef opozcione odborničke grupe Nova Srbija.
 
On je istakao da nijedno naselje u Čačku i nema zvaničan naziv i ocenio da je "nemoguće da samo jedno naselje dobije ime".
 
Marić je dodao da je Skupštinska komisija nadležna za davanje imena ulicama u gradu i da to zahteva utvrđenu administrativnu proceduru.
 
I pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović, zadužen za mesne zajednice i infrastrukture, rekao je da ne postoji inicijativa da neko čačansko naselje dobije ime rok muzičara Bore Đorđevića.
 
"Ni na jednom sastanku se o tome nije govorilo. Ne znam ko je mogao da da takvu informaciju", rekao je Bojović novinarima.
 
Kako su Novosti pisale, frontmen "Riblje čorbe" trebalo je da prisustvuje 12. maja otkrivanju table sa njegovim imenom. Naveli su i da na ovaj način lokalna uprava želi da se "zahvali svom slavnom sugrađaninu za sve što je učinio za muziku i rodni grad". 
 
Novosti su pisale i da će tog dana u gradu biti organizovana i svečanost, a Čačani su uvereni da će se na bini naći i "Riblja čorba".
 
"U pitanju je jedno novo naselje u Čačku koje će se zvati po Čorbi. Odluku smo doneli još pre mesec dana i nema nikakve veze što je Đorđević pevao na mitingu 'Budućnost Srbije' u Beogradu. On je Čačanin, i to je uvek, gde god da ga je put nosio, rado isticao. Zato smo odlučili da mu se makar malo zahvalimo i nazovemo novi deo grada Borino naselje",  rekao je navodno sagovornik Novosti iz lokalne samouprave, a objavljeno je danas u ovom listu.
 
  • Vojvodjanski riblji

    25.04.2019 15:00
    paprikas
    Zasluzio je barem slepu ulicu.
  • Metuzalem

    25.04.2019 13:09
    Pamtim...
    Trajaće to ime koliko i Titov Vrbas.
    Čim se promeni vladajuća garnitura, promeniće se i ime. Nadam se da će to Boro Čorbo doživeti.
  • Kokakole

    25.04.2019 12:14
    Ne bih se ja nešto mnogo smejao. Ovi kakvi su, možda i nama zabodu neki kraj koji će se zvati po nekom od njih. Koliko smo tunjavi, mogli bi kako god hoće da nas nazovu, ne bi se nešto mnogo bunili. Posebno ne ako su praznici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija