Crnogorski kriminalci utočište najčešće nalaze u Srbiji

Podgorički Interpol najčešće u Srbiji nalazi crnogorske državljane odbegle od zakona, dok se najviše srpskih kriminalaca od pravosudnih organa skrivalo u Crnoj Gori, pokazali su podaci crnogorskog Interpola na osnovu izručenja koje su obavili u proteklom periodu.
Crnogorski kriminalci utočište najčešće nalaze u Srbiji
Foto: Pixabay
Crnogorska Uprava policije saopštila je da se najveći broj lica koja Interpol potražuje locira na teritorijama zemalja bivše Jugoslavije, a da prednjači Srbija, gde je lišen slobode i izručen u Crnu Goru najveći broj traženih lica.
 
"Kao i u slučaju kad su u pitanju izručenja u Crnu Goru, u najvećem broju slučajeva imamo izručenja iz Crne Gore po zahtevima drugih zemalja upravo u zemaljama okruženja, gde takođe prednjači broj lica izručenih iz Srbije", saopštila je Uprava policije, prenose Vijesti.
 
Navodi se da je podgorički Interpol u proteklom periodu locirao više osoba u drugim državama koja nisu izručena, a da su razlozi odbijanja izručenja uglavnom bila ograničenja u nacionalnim zakonima tih država s kojima Crna Gora nema potpisan bilateralni ugovor o izručenju, ili ako nisu ispunjeni uslovi iz međunarodnog ugovora o izručenju sopstvenih državljana.
 
U Upravi navode da je saradnja crnogorskog Interpola sa ostalim državama članicama Interpola "kvalitetna i profesionalna" i da se ogleda u velikom broju razmenjenih informacija, kvalitetu tih informacija, postupanjima po zahtevima, brzini odgovaranja, kao i sprovođenju zajedničkih policijskih aktivnosti.
  • Nemanja

    07.05.2019 16:25
    A bosanski još više.
  • Cocco

    07.05.2019 11:40
    A đe bi jadni crnogorski kriminalci, no međ' branšu?
  • IZNOGUD

    07.05.2019 09:29
    Dva oka u glavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.