Mihajlović: Završen autoput kroz Grdeličku klisuru, uskoro svečano otvaranje

Grdelička klisura potpuno je savladana, južni krak Koridora 10 ka Severnoj Makedoniji i Grčkoj kompletno je gotov i u zavisnosti od vremenskih uslova u narednih desetak dana biće svečano otvoren za saobraćaj, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Mihajlović: Završen autoput kroz Grdeličku klisuru, uskoro svečano otvaranje
Foto: 021.rs
Ona je za TV Prva rekla da se na Koridor 10 čekalo najmanje 30 godina, da je autoput sada završen i da se najviše vodilo računa o bezbednosti saobraćaja.
 
"U pitanju je najteže gradilište u Evropi, na deonici od 26,3 kilometra imamo 33 mosta, među njima i najviši most Vrla, kao i dva najduža tunela Predejane i Manajle", rekla je Mihajlović.
 
Kako je istakla, izmeštan je magistralni put i sklonjeno 600.000 kubika kamena.
 
Mihajlović je dodala da Srbija želi da svečanom ceremonijom obeleži otvaranje autoputa i da će pozvati sve kompanije koje su učestvovale u izgradnji, kao i sve partnere i okolne države.
 
Potpredsednica Vlade dodala je i da Srbija ove godine kreće u izgradnju tri nova autoputa, od Preljine do Požege, na deonici Sremska Rača-Kuzmin, kao i u izgradnju Moravskog koridora.
  • radikalka

    08.05.2019 14:58
    Da obavimo svečano otvaranje a onda neka se ruši brdo, stvaraju krateri na putu i počne da se razmajuje blato od koga je napravljen auto put.
  • Samo pitam

    08.05.2019 12:10
    A na svecano otvaranje da dodjemo sa slemom ili bez slema?
  • Milenko

    08.05.2019 12:08
    prava vest
    Zar ovo nije prava vest!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija