Teodorović: Trećina doktorata Siniše Malog kopi-pejst, voleo bih da me tuži

Trećina doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog rađena je kopi-pejst metodom, izjavio je akademik Dušan Teodorović i ocenio da bi "bilo fantastično" da ga Mali tuži zbog te tvrdnje.
Teodorović je, povodom ocene stručne komisije Fakulteta organizacionih nauka koja je zaključila da doktorat Malog nije plagijat, doveo u pitanje kompetentnost članova te komisije i naveo da su "oni u toj oceni slagali". 
 
"Verovatnoća je jednaka nuli da dva čoveka na dva različita kraja sveta navedu istih 100 referenci istim redosledom, sa svim štamparskim greškama", objasnio je Teodorović u emisiji "Utisak nedelje".  
 
On smatra da je ministar finansija "bezočno prepisao zaključke, tekst ideje i dijagrame". Kako kaže, čak je korišćen i isti font slova za određene podnaslove.  
 
Teodorović navodi da je ozbiljan čovek i da je disertaciju dobro proučio, pa na osnovu toga može da kaže da je Mali "intelektualni lopov".
  • VT

    13.05.2019 15:01
    U sferi bezbednosti i prava znano kao kradja intelektualne svojine-pronalasci,diplomski,maturski.....doktorati.....
  • pikac

    13.05.2019 14:55
    Pitanje?
    E kad to radi mali,šta tek radi veliki?
  • kova

    13.05.2019 14:16
    U normalnom svetu , neko za kim se vuku toliki repovi i afere, nikada ne bi ni mogao da postane ministar jer sam njegov izbor za ministra je narušavanje ugleda vlade.
    A ovde je sve moguće, pogledajte samo ostatak ekipe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.