DS: Predsednik opštine Knjaževac brutalno pretukao odbornika; SNS tvrdi da je Stanojević prebio naprednjačkog odbornika

Dalibor Stanojević, odbornik Demokratske stranke i jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Knjaževcu, brutalno je pretučen tokom proslave dana Opštine, saopštila je Demokratska stranka.
Njega je pretukao, kažu u DS, predsednik opštine Milan Ðokić, zajedno sa dvojicom saradnika i naočigled nekoliko svedoka.
 
"Demokratska stranka sa najdubljim gnušanjem osuđuje fizičko i verbalno nasilje koje se sprovodi nad građanima, bezrazložno i nekažnjivo. Zahtevamo hitnu istragu i procesuiranja svih lica koja pesnicama, ogoljenom silom i primitivizmom žele nametnuti pravila i ponašanje koja odudaraju od civilizacijskih, ljudskih i demokratskih. Krvave kragne političkih neistomišljenika postaju obeležje i vidljiv znak politike režima. To se mora zaustaviti", poručuju demokrate.
 
Potpredsednik DS Dejan Nikolić obećao je "da stranka neće ćutati". 
 
"Naprotiv, boriće se da svi vinovnici budu sankcionisani i da stranačka pripadnost nikome ko se ogreši privilegiju i posebnu zaštitu pred zakonom ne pruži", navode u DS.
 
Policija intenzivno radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti događaja u Knjaževcu, kažu u MUP-u.
 
U policiji dodaju da je, nakon proslave Dana opštine Knjaževac, po izlasku iz restorana došlo do svađe i tuče između Stanojevića i M. B. (54), odbornika Srpske napredne stranke u Skuštini opštine Knjaževac.
 
"Policija je odmah po prijavi lekara iz Zdravstvenog centra Knjaževac izašla na lice mesta i preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja. Obojica odbornika zadobili su lakše telesne povrede. Policijski službenici odmah su o svemu obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Knjaževcu, koje je naložilo da im se dostavi izveštaj o događaju", kažu u MUP-u.
 
SNS: Stanojević prebio naprednjačkog odbornika u Knjaževcu
 
Srpska napredna stranka (SNS) osudila je danas prebijanje odbornika te stranke u Knjaževcu Miroljuba Božinovića od strane odbornika Demokratske stranke Dalibora Stanojevića.
 
Kako je SNS naveo u saopštenju, Stanojević je navodno "posle ponoći u alkoholisanom stanju napao i naneo ozbiljne povrede ključne kosti odborniku SNS-a".
 
SNS je pozvao nadležne organe da što pre rasvetle sve okolnosti tog događaja, kako SNS navodi, prebijanja odbornika Božinovića.
 
"Predstavnicima Saveza za Srbiju poručujemo da se ne plašimo njihovih siledžija, i da ćemo još jače da se borimo protiv svih fašista, lopova i patoloških lažova koji ne znaju ništa drugo da rade, osim da pljačkaju i tuku narod", naveo je SNS u saopštenju.
  • Vuk

    18.05.2019 23:31
    I treba osuditi ovakav postupak i nasilje
  • Mile

    18.05.2019 20:59
    I na ovaj sajt počela najezda botova.
  • Toza

    18.05.2019 17:23
    kkkkkk
    To je kafanska tuca a ne politicka,napili se ljudi i potukli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.