Svečano otvoren južni krak Koridora 10

Južni krak Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru zvanično je otvoren, a tim povodom u Vladičinom Hanu održana je svečanost na kojoj su se obratili premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je rekao na svečanosti da je Srbija ostvarila svoju obavezu uz pomoć Svetske banke i izrazio je uverenje da novoizgrađeni put "vodi Srbiju i ceo region u pravcu EU". 
 
"To je poslednji deo panevropskog autoputa od Salcburga do Soluna. Poboljšanje veza između zemalja Zapadnog Balkana i regiona i EU doneće i brojne koristi građanima i mislim da će ovo biti deo šire povezanosti. Ovo je još jedan izraz opredeljenosti Srbije ka EU i verujem da će novi put voditi Srbiju i ceo region u pravcu Evropske unije", kazao je šef delegacije EU u Srbiji.
 
Fabrici je istakao važnost povezanosti naroda i zemalja, što je, kako je rekao cilj Evropske unije, a doprinos tome, kako je rekao, daće i otvaranje ovog modernog puta.
 
"Ovaj put olakšaće transport, a ubrzaće i putovanje onih koji idu na odmor", rekao je Fabrici.
 
On je dodao da će Evropska unija nastaviti da podržava infrastrukturne projekte i razvoj Zapadnog Balkana.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska Grdeličke klisure zahvalio se radnicima, izvođačima radova i članovima Vlade Srbije jer su, kako je rekao, imali strpljenja da ovaj projekat završe.
 
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je danas na otvaranju autoputa kroz Grdeličku klisuru da je Koridor 10 "istinska evropska vrednost povezivanja i komunikacije". "Tako je kada se radi vredno i posvećeno. Sada će se od Beograda do Skoplja putovati za 3,5 sata", izjavio je Zaev.
 
Vučić je dodao da ovaj auto- put, osim što je važan za tranzitni saobraćaj, prilika je da građani upoznaju svoju zemlju. "Ovaj auto-put je važan i zbog stranih investiora i većeg broja investicija, zbog nižih transportnih cena. Ipak, najvažniji je zbog ljudi jer se put ne gradi zbog njegove lepote, već zbog ljudi" , istakao je Vučić, dodajući da će ovaj put značiti bolji životni standard za građane Srbije.
 
Svečanosti su prisustvovali i ambasador SAD Kajl Skat, ministri Vlade Srbije, predstavnici Svetske banke...
  • :)

    20.05.2019 17:30
    Браво!!!
    27 km за 7 година!
    То може само лидер региона!!!

    :))))))))))
  • tera

    19.05.2019 19:09
    komentar
    SVAKA CAST VELIKI DAN ZA SRBIJU, BRAVO ZA NASEG PREDSEDNIKA VUCICA.
  • jovana andric

    19.05.2019 16:12
    trud
    Trud i rad se isplati, rezultati su vidljivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija