Igor Jurić najavio inicijativu da ubijena deca dobiju obeležje

Igor Jurić, predsednik Fondacije "Tijana Jurić", najavio je da će pokrenuti inicijativu da sva ubijena deca dobiju obeležje u nekom gradu u Srbiji.
"Želim da na tom obeležju budu uklesana imena sve te dece, da ih se setimo kada prođemo pored toga i razmislimo da li smo, kao društvo i građani, dovoljno uradili za zaštitu najmlađih", rekao je za "Blic" otac ubijene Tijane Jurić, nakon što je Skupština izglasala promene Krivičnog zakonika, koje se između ostalog odnose na kaznu doživotnog zatvora za ubice dece i trudnica.
 
On je naveo da je, posle stradanja Tijane, nekoliko puta sebi rekao da želi da njena smrt dobije neki smisao i da mu je to bio cilj kada je pokrenuo akciju, cilj da Tijana ne bude statistička brojka.
 
"Bilo mi je strašno što smo se dece koja su stradala sećali samo kada se desi neko novo ubistvo ili godišnjica", rekao je Igor Jurić.
  • Програмер

    25.05.2019 14:51
    Колико се сећам, Тијана би имала много веће шансе да буде спасена да су биле једноставније процедуре за прослеђивање података мобилног оператера полицији.

    Чекало се на лоцирање телефона што је можда пресудно.

    Да ли споменици и сам закон значе нешто у будућности нисам сигуран.
  • lala4ever

    23.05.2019 18:15
    Neverovatno...
    ...da nema nijednog komentara u kojem se apeluje na uvođenje apsolutne samoodbrane, tj. usaglašavanje nužne odbrane sa EU standardom. Jer, TO je ono što je rak-rana Srbije, aktuelni zakon koji reguliše tu materiju više štiti provalnika nego gazdu-žrtvu, za razliku od EU i SAD... Stokholmski sindrom je za ovo eufemizam! Svi ste zapeli za tu doživotnu bez uslovnog otpusta (što će pre ili kasnije morati da se koriguje), pa sad i za spomenike (jedan takav već postoji u Kanjiži, gde se 1985. dogodilo ubistvo 10-godišnje devojčice, čiji je počinilac dobio smrtnu 1988.), a koliko sutra više nećete smeti ni komentare da pišete po portalima bez skrivanja svoje prave IP adrese kroz Tor Browser, jer vam preti optužba za delo protiv države!
  • Go*na ste većinom!

    23.05.2019 15:03
    Koliko vidim suštu inteligenciju ovde, koja danonoćno lajkuje tuđe mace po fejsbucima,
    svi ovde smatraju da je izgradnja spomenika Neznanom Stradalom Detetu u svetu, glupost, ali da svako drugo politički predloženo šajze može da ima spomenik?
    Eventualno krstača od 30m bi potvrdila vašu reliogioznost i odanost svetim ciljevima?

    Spomenik od plastike košta veoma malo, a dugo traje.
    Niko ko dođe na Egzit ne bi imao ništa protiv da se slika pored takvog spomenika.

    Ali, vama je svaki spomenik problem, osim nekog ko označava nešto pre par stotina godina?

    Tome li služe spomenici?
    Da li vi uopšte znate koliko malo novca je potrebno za spomenik, a koliko više dozvola okoline ili vlasti?

    Sa kakvim šajzadima ja živim, da*og*a nikada ne imali dece, zaslužili ste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.