Predsednik Asocijacije stočara: Cena svinjskog mesa će užasno poskupeti

Predsednik Asocijacije stočara Privredne komore Srbije Milovan Ivanković izjavio je danas da misli da će cena svinjskog mesa u Srbiji "užasno porasti", s obzirom na to da je u Srbiji veliki deficit te vrste mesa.
Predsednik Asocijacije stočara: Cena svinjskog mesa će užasno poskupeti
Foto: Pixabay
"Nećemo imati svinjetine u prodaji, u Srbiji je veliki deficit te vrste mesa. Veliki je uvoz iz okolnih zemalja u poslednjih 15 meseci. Izgubili smo devedesetih godina klaničnu industriju, koja je imala sirovinski sektor. Klanična industrija sada funkcioniše, tako da ne znamo šta će sutra biti i koja će cena sutra biti. Cena se u poslednjih 15 dana promenila pet puta", rekao je Ivanković za TV Prva.
 
Prema njegovim rečima, cenu mesa diktiraju megamarketi, jer nameću cene klaničnoj industriji, ako ona želi da se njeno meso prodaje u tim megamarketima.
 
Ivanković je rekao da je pokušao da nađe rešenje sa stočarima i da s njim izađu pred Vladu, kako bi se uticalo na trgovinske lance, a ne da oni određuju cenu klaničarima, a ovi stočarima.
 
"Zbog toga nestaje svinja na tržištu i uskoro će svinja biti kao kućni ljubimac", rekao je Ivanković.
  • Sovra

    31.05.2019 19:37
    Cuo sam da ima jeftino u Brazilu i Argentini
  • Nebojsa

    31.05.2019 17:46
    Istiniti aforizam moj
    Nikada više stoke, a nikada manje mesa.
  • Moki

    31.05.2019 17:35
    Ahaha
    Cena kukuruza na svetskoj berzi nikad jeftinija a ovaj trazi za svinjetinu maltene zlato,fuj kakva je ovo sprdacina od drzave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.