Joksimović: Maliciozno kreativno reći da nema osnova za otvaranje poglavlja

Ministarka Srbije za evropske integracije Jadranka Joksimović je ocenila da bi "trebalo biti baš maliciozno kreativan" da bi se reklo da nema osnova za otvaranje novih poglavlja u pregovorima Srbije s Evropskom unijom.
"Ne znam šta pišu mediji u Hrvatskoj, ali znam šta je Srbija uradila u smislu napretka u ključnim oblastima, što izveštaj Evropske komisije o napretku i potvrđuje", rekla je Joksimović za "Politiku" na pitanje o pisanju hrvatskih medija da se može desiti da Srbija ovog meseca neće otvoriti nijedno poglavlje u pregovorima o prijemu u EU.
 
Ona je navela da je u izveštaju ocenjeno da je u poglavlju 23 (Pravosuđe i osnovna prava) došlo do ograničenog napretka, "iako mislimo da ja urađeno i više nego što izveštaj konstatuje i to smo predočili EK i članicama, dok se u poglavlju 24 (Pravda, sloboda i bezbednost) konstatuje takođe napredak".
 
"Što se tiče poglavlja 35 (Ostala pitanja; dijalog Beograda i Prištine) koje se takođe meri u odnosu na odluku o otvaranju drugih poglavlja, jasno je da Beograd nije opstruirao implementaciju, već da Priština iz dana u dan urušava temelje Briselskog sporazuma čiji je potpisnik i EU, odnosno visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost", rekla je Joksimović.
 
Prema tome, navela je ministarka, "trebalo bi biti baš maliciozno kreativan da bi se reklo da nema osnova za otvaranje poglavlja".
  • Branko

    06.12.2020 10:14
    Treća generacija vizionara
    Lepo je govorio drug Stari: ”Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, i bio je u pravu. Da smo mirno i bez konflikata sledili put izlaska iz Jugoslavije braće Hrvata i Slovenaca, jedinstveno smo mogli biti još 2004. godine u EU. Ali ne, nas su Sloba i Mira kao pravi vizionari odveli u bolju budućnost. Elem, dok jedni tek što su završili svoje prvo predsedanje EU, već dobili status da za malo više od dve godine uvedu evro,drugi za 24 meseca jedva su uspeli 2 poglavlja da otvore, postaju lideri u Malom Šengenu-Velikoj Šeg(v)i, i moraju da prihvate novu metodologiju pregovaranja prema kojoj u svakom času možeš biti opet na početku pregovaranja. Uz sve to moraju da trpe svog najnovijeg vizionara AV koji mašta (u junu otvoreno izjavio) kako će za godinu-dve privredno i finansijski da „zgazi“ susednu državu kojoj je propala turistička sezona, pošto je on najbolji u Evropi, a možda i u svetu. Evo njegove šanse da uđe u istoriju, ako već nije.
  • Srđa Zlopogleđa

    05.06.2019 10:34
    Bože, šta smo ti skrivili mi, obična srpska raja, kad nas surovo kažnjavaš ovom i njoj sličnim individuama u čije gramzive ruke i prazne glave stavljaš sudbinu našu i naše dece!?
  • Cocco

    05.06.2019 09:24
    Alo ber Joksimovičko! Postavi sebi pitanje: Ko traži pristup u EU, oni ili mi? Ako uspeš tačno da odgovoriš na pitanje, samo će ti se kasti ko diktira uslove. Kada oni budu hteli da budu Srbija, e onda ćemo mi postavljati uslove. Ovako...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".