Šarčević: Digitalno opremanje 500 učionica u Republlici Srpskoj

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević ocenio je, tokom sastanka sa ministarkom prosvete Republike Srpske Natalijom Trivić, da nedostaje kulturološka podrška Srbima u dijaspori kroz institucije, te da "deca bivaju asimilovana već u drugoj generaciji".
Šarčević: Digitalno opremanje 500 učionica u Republlici Srpskoj
Foto: 021.rs
"Imamo Srbe u regionu i svetu i zajednički je plan da se oni vide kroz ministarstva. Do sada je to organizovala samo crkva", rekao je Šarčević, a saopštilo ministarstvo.
 
Šarčević je istakao da su sada vidni rezultati i ostaje da se to uredi u saradnji Srbije i Republike Srpske.
 
"Razgovarali smo o korišćenju zajedničkih kapaciteta, nastavnih planova i programa i okupljanje što većeg broja Srba koji žive u dijaspori. Srbi nemaju svoje ograničene geografske prostore, a jedan od osnovnih izazova je očuvanje srpskog jezika kao nacionalnog identiteta srpskog naroda", rekla je Trivić.
 
Ministri su na sastanku razgovarali o inovacijama i osavremenjivanju nastave u Srbiji i Republici Srpskoj.
 
"U sklopu digitalizacije škola u Srbiji, odnosno opremanju 10.000 učionica, dogovoreno je sa Ministarstvom prosvete i kulture Republike Srpske da bude opremljeno i 500 učionica u Srpskoj", kazao je Šarčević.
 
Ministarka Natalija Trivić dodala je da je i gradjane Republike Srpske veoma obradovala i vest što se u novom Pravilniku o ekskurzijama Srbije našao i taj entitet, kao jedna od destinacija u toku školske godine.
  • Др Петровград

    06.06.2019 17:40
    Србофобија
    Komifo

    Забрињава хронично одсуство оштрине мисли у Вашим коментарима.
  • Komifo

    06.06.2019 12:14
    @Др Петровград

    I ti isto - sad si stavio dva produkta svoje mašte u potpis, ajmo na 3.
  • JD

    06.06.2019 12:06
    Još jedna sramota u univerzumu sramota koji se naziva našom realnošću.

    Idem da napišem Kosovo is Srbadija na 5e da me bude manje sramota.
    Odavno smo udarili u dno, a sada smo se dobrano ukopali i u mulj.
    Dokle više?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".