Vučić zamolio Merkel da pomogne u rešavanju dijaloga sa Kosovom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine, kao i o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.
Vučić je, u dugom i prijateljskom razgovoru, istakao da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja, obezbedi stabilnost u region.
 
On je zahvalio kancelarki Merkel i predsedniku (Francuske Emanuelu) Makronu na inicijativi da sastankom u Berlinu, odnosno Parizu, podrže taj proces.
 
On je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji i još jednom zamolio kancelarku Merkel da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.
 
Vučić je naglasio da će Srbija ostati privržena svojoj politici mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, zahvalivši kancelarki Merkel što je pokretanjem Berlinskog procesa značajno doprinela stabilnosti regiona.
 
Predsednik Srbije je, s tim u vezi, zamolio kancelarku Merkel da podrži formiranje Regionalne ekonomske zone, jer bi ona bila ključna za privlačenje investicija i ekonomski razvoj Zapadnog Balkana.
 
Sagovornici su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Nemačke, ukazavši na to da nemačke kompanije koje posluju u Srbiji zapošljavaju oko 60.000 srpskih radnika.
 
Vučić je pozvao kancelarku Merkel da ponovo poseti Srbiju, navodi se u saopštenju.
  • PJ Harvey

    08.06.2019 18:29
    Aman
    E tu ćeš med da nabereš
  • lala4ever

    08.06.2019 17:33
    "Ne gledaj mi u cipele, mali!"
    Vučara mora da ispuni ono što joj je obećao 2012. godine.
  • Moki

    08.06.2019 16:19
    Ufffffgff
    Ovo kao kad se dva deteta posvadjaju pa ono slabije odo placuci Mami da se zali na onog drugog,tipa reci cu te mami buuu buuu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija