"Srbija nema pravo žalbe, radikalima će se suditi u Hagu"

Srbija nema nikakvu mogućnost da uloži žalbu protiv odluke sudije da se svedoci u slučaju Vjerice Radete i Petra Jojića ispitaju u Hagu, saopštio je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove.
"Srbija nema pravo žalbe, radikalima će se suditi u Hagu"
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju, Srbija nije tražila dozvolu da uloži žalbu na odluku suda i takvo odobrenje nije odobreno.
 
"U datim okolnostima podnesci iz Srbije ne bi trebalo da se razmatraju i obaveštenje o žalbi i svaka naknadna žalba koju podnese Srbija treba da budu odbačene", navodi se u saopštenju.
 
Sud u Hagu sredinom maja je odbacio zahtev da se suđenje članovima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću preda pravosuđu Srbije zbog mogućeg uticaja na svedoke. Istovremeno je izdao nalog za njihovo hapšenje i od pravosudnih vlasti u Srbiji tražio da se Jojić i Radeta izruče Hagu.
 
Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je žalbu zbog odluke Mehanizma u Hagu da se Srbiji ne ustupi slučaj "Radikali".
  • Bolens

    11.06.2019 21:30
    Odlicno!
    Teraj to!
  • Ns

    11.06.2019 18:24
    Gradjanin
    Ne treba izrucivati vise nikog, dosta je bilo izivljavanja nad Srbima
  • Logi

    11.06.2019 17:37
    mehanizam
    Kako i da se žališ mehanizmu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija