U Budimpešti potpisan sporazum Srbije i Mađarske o izgradnji gasovoda

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijatro potpisali su danas u Budimpešti sporazum o saradnji dve zemlje na izgradnji gasovoda koji će biti nastavak Turskog toka.
U Budimpešti potpisan sporazum Srbije i Mađarske o izgradnji gasovoda
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Sporazum će omogućiti da se dva gasovoda koji su nastavak Turskog toka dotaknu na granici. U Srbiji se radovi odvijaju intenzivno na tri deonice i gasovod od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom će biti završen do polovine decembra ove godine", rekao je Antić posle potpisivanja sporazuma.
 
Dodao je da je više desetina kilometara cevi za gasovod već položeno i zavareno.
 
Po rečima Antića, Srbija i Mađarska imaju stratešku saradnju koja je važna za projekat izgradnje nastavka Turskog toka, koji će obezbediti siguruno snabdevanje gasom obe zemlje.
 
On je istakao da će na taj gasovod moći da se uključe svi koji žele, ali po tržišnim uslovima, kao i kroz zakupe kapaciteta.
 
Taj projekat se, kako je rekao, razvija u skladu sa svim energetskim direktivama uključujući i Treći energetski paket EU.
 
Antić je rekao da se nada da će se dve berze električne energije, Srbije i Mađarske, ujediniti do kraja godine i stvoriti „snažnu berzu u interesu čitavog regiona“.
 
Mađarski ministar je rekao da će projekat izgradnje gasovoda kroz Mađarsku biti završen do kraja 2021. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.