Zatvorena po jedna traka u tunelima Predejane i Manajle, i dalje nepoznato koliko je Koridor 10 koštao

Mesec dana od kada je najviši državni vrh prisustvovao svečanom otvaranju Koridora 10, došlo je do privremenog zatvaranja pojedinih traka.
Kako su saopštili Koridori Srbije, po jedna traka u tunelima "Predejane" i "Manajle" biće privremeno zatvorena zbog obavljanja završnih testiranja u svakoj od tunelskih cevi.
 
Ova kompanija obrazlaže da je do testiranja došlo sada, jer ih je jedino moguće obaviti pod saobraćajem i da se radi o testiranju određenih scenarija koja podrazumevaju automatsku detekciju pojedinih vrsta incidenata.
 
"Završno testiranje trajaće najdalje do 25. juna ove godine, nakon čega će biti uspostavljen normalan režim saobraćaja. Napominjemo da se završno testiranje vrši sa ciljem da i tokom turističke sezone svi sistemi u tunelima funkcionišu besprekorno", naveli su Koridori.
 
Insajder podseća da je posle više od dve decenije sredinom maja saopšteno da je završen ceo Koridor 10. Predstavnici vlasti, međutim, do danas nisu saopštili koliko je Koridor 10 na kraju koštao građane Srbije. 
 
Član Skupštine Koridora Srbije Nenad Ivanišević, gostujući u Insajder debati, rekao je da se Srbija u kreditima zadužila najmanje milijardu evra, ali da procena konačnih troškova tek treba da se uradi.
 
Izgradnju ove deonice autoputa duge oko 300 kilometara pratili su brojni problemi, zloupotrebe i stalno pomeranje rokova.  Samo jedan deo tog puta je deonica kroz Grdeličku klisuru, čija je izgradnja, sudeći po danas poznatim informacijama, uvećana za najmanje 110 miliona evra.
  • alo

    19.06.2019 00:52
    @Student
    A da ti nisi mozda student gradjevine pa se razumes u gradjevinu i sta je "...najvećem građevinskom poduhvatu ove vrste u regionu a možda i svet"? Zato smo i otisli dodjavola jer svako se nadje da je strucan u svemu. Nemoj govoriti da je dobro ili lose za ono sto nisi radio minimum 10 godina. Pogledaj samo ko rukovodi gradjevinskim sektorom/ministarstom i koliko godina iskustva imaju ti ljudi u struci.
    Pozdrav od gradjevinskog inzenjera!
  • Limanac

    18.06.2019 17:07
    @Student
    “..Da ste pravi rodoljubi vi ne bi pitali šta može Vučić da uradi za vas, nego šta vi možete da uradite za Vučića!”

    Mora da se šališ?
  • Јое

    18.06.2019 14:41
    Аутопут у покушају
    Ово што су направили није аутопут. Ово је аутопут у покушају. Коловозне траке су уже од стандарних на аутопутевима, па је због тога и брзина ограничена на 100км/ч. Ако су већ "стукли" толике новце, могли су бар да направе прави аутопут.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.