FOTO: Devojčica među sedmoro srpskih turista povređenih u nevremenu na Halkidikiju

Sedmoro srpskih turista, među kojima je i 13-ogodišnja devojčica, povređeno je u nevremenu koje je juče pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, potvrdila je za agenciju Beta konzulka Srbije u Solunu Dragana Glišić.
Glišić je dodala da je devojčica u bolnici u Solunu, da je dobro i da su roditelji s njom.
 
"U mestu Nea Mudanja šest državljana Srbije lakše je povređeno i niko od njih nije zadržan na bolničkom lečenju, svi su pušteni", kazala je Glišić.
 
Navela je da niko od državljana Srbije nije zvao Konzulat u Solunu da bi tražio pomoć, ali je dodala da su prekinute veze s nekim delovima Halkidike.
 
U bolnici u Poligirosu, najvećem na Halkidikiju, nema državljana Srbije, kazala je Glišić i dodala da Konzulat redovno proverava stanje.
 
 
Jedna državljanka Srbije juče je smeštena u bolnicu, ali ne zbog nevremena.
 
Glišić je kazala da građani kojima su eventualno oštećena vozila ili druga imovina, treba da se obrate najbližoj grčkoj policijskoj stanici da bi dobili potvrdu o šteti. Dodala je da će Konzulat na svoj sajt postaviti eventualne informacije o naknadi štete, čim ih bude bilo.
 
 
Navela je da je za mnoge turiste iz Srbije problem što su veze u nekim delovima Halkidikija prekinute zbog oluje, te ne mogu da stupe u kontakt s rođacima.
 
Glišić je rekla da je nadležna služba saopštila da su posle nevremena raskrčeni gotovo svi putevi.
 
Nevreme se smirilo, kazala je konzulka Srbije, ali je dodala da se predveče očekuje nova oluja, mada slabija od sinoćnje.
 
 
U velikom nevremenu prošle noći na Halkidikiju, gde je jutros proglašeno vanredno stanje, poginulo je sedmoro ljudi, a u bolnicama je 120 povređenih.
 
U Nea Plaji su jedna Rumunka i njeno dete poginuli kada se srušio krov taverne, jedan Čeh i njegovo dvogodišnje dete poginuli su u Nea Potidei kada je na njih palo drvo, u Sozopoliju su vetar i bujica zdrobili kamp-vozilo u kojem je dvoje Rusa izgubilo život, a u oluji je poginuo i jedan ribar na moru.
 
 
 
Oluja je obarala drveće i dalekovode, zbog čega je nestalo struje, a neki putevi su i dalje blokirani. Više o tome u zasebnoj vesti OVDE.
  • Ana

    12.07.2019 09:28
    Letovali smo u Nea Flogiti, u sredu uveče smo sin i ja bili u apartmanu a muž i ćerka na šetalištu kada je nevreme počelo. Neverovatno brzinom je sve počelo, nikada nismo doživeli takvu oluju, Sve je letelo po ulici pa čak i na terasama, tende su se lomile i udarale u stakla... Muž i ćerka su uleteli u restoran i tik pre nestanka struje se javili da su koliko toliko na sigurnom. Kasnije su pričali da su išli ulicama gde je voda bila do kolena a nailazili su na ležaljke, znakove, stolice koji su plutali. Bilo je STRAŠNO
  • Sklavko

    11.07.2019 19:19
    ...
    Mi već 8 godina letujemo u periodu 1.7. - 20.7. na Sitoniji i ovo je prvi put da je pala kiša uopšte. Prošle godine smo došli dva dana posle poplava i sve je bilo sređeno skoro, a vreme predivno. U međuvremenu se Srbija i NS dave u kiši i uvek nas dočeka nevreme po prelasku granice u povratku. Upravo pišem iz Ormos Panagiasa. Sinoć je bilo čupavo. Sad je stigla struja, vode ima bez prestanka. Kupanjac i danas pao. Žao mi je povređenih i nastradalih, ali Grčka je i dalje odlična za letovanje. Ništa lošiha od drugih destinacija. Inače izbegavam veća mesta, zbog gužve i komaraca...a bolje se pregrmi i nevreme.
  • Veki

    11.07.2019 18:52
    Aha pa Palma je u Paraliji, kakve veze njegova kancelarija ima sa Halkidiki. A ti smislove idi onda u Makarsku, pa neka ti tamo pomaze ko hoce!!!!-

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija