Ambasador Turske: Erdogan u Srbiji o novim investicijama

Povodom predstojeće posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič rekao je da je ta poseta izuzetno važna.
Bilgič dodaje da ove godine Srbija i Turska slave 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i da se očekuje drugi sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, kao i potpisivanje sporazuma u raznim sektorima.
 
"Takođe, planirano je postavljanje kamena temeljca na značajnim infrastrukturnim projektima poput autoputa Beograd-Sarajevo, otvaranje istorijskih znamenitosti kao što je Tvrđava Ram, čija je restauracija završena, kao i brojnih fabrika", istakao je Bilgič za "Danas".
 
Kada je reč o trgovinskim i ekonomskim odnosima dve zemlje, Bilgič kaže da je poslednjih godina zabeležen veliki pomak u saradnji na tom polju, ističući da je cilj da trgovinska razmena dostigne dve milijarde dolara, što su i predsednici Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan proklamovali kao cilj.
 
On dodaje da se povećava i broj turskih investicija u Srbiju. "Turski investitori u Srbiji zapošljavaju oko osam hiljada ljudi. Najveća investicija u Srbiji je 'Halkbank'. Uskoro ćemo realizovati otvaranje naše druge najveće investicije u Kraljevu, koja će omogućiti zapošljavanje 2.500 ljudi", naveo je Bilgič.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija