Trajković: Takse nema ko da ukine

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je ostavkom na mesto predsednika Vlade Ramuš Haradinaj odložio pritiske na institucije Kosova u smislu ukidanja taksi, odnosno da je produžio njihovo trajanje.
"To je njegov poslednji i najsnažniji udarac u odbijanju ukidanja taksi i ne vidim ko bi mogao da se u ovom trenutku odluči na njihovu suspenziju, a da pritom ne rizikuje pad popularnosti", rekla je Trajković za list Danas.
 
Ona je rekla da je Haradinaj "svojom strategijom borbe protiv ukidanja taksi podigao u ovom trenutku očekivanja biračkog tela i sopstvenu popularnost tako da su umesto rekonstrukcije kosovske vlade u ovom trenutku mnogo izvesniji vanredni parlamentarni izbori".
 
"S obzirom da je to proces koji traje, posebno onaj oko formiranja vlade, najverovatnije da pregovora Beograda i Prištine neće biti do kraja kalendarske godine", rekla je Trajković.  
 
Ona je navela da su na proleće naredne godine izbori u Srbiji, pa su "sve prilike da ni do kraja juna naredne godine neće biti ozbiljnijeg pomaka u dijalogu Beograda i Prištine".
  • Leposava

    22.07.2019 10:54
    Znači političarima dobro a narod nek plaća kad je glup.
  • n

    22.07.2019 09:18
    n
    Pa nece ni biti ko to da uradi, Albanci su dobili sta su oduvek zeleli, hvala Milosevicu sto si unistio sopstveni narod i jednu lepu zemlju.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.