Kolima uleteo u baštu beogradskog kafića, dobio godinu dana kućnog zatvora bez nanogvice

Dejan Marković, koji je 27. juna izazvao saobraćajnu nezgodu u Ulici Strahinjića Bana u Beogradu, u kojoj su povređene četiri osobe, potpisao je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivice na osnovu kojeg je osuđen na godinu dana kućnog pritvora i oduzimanje vozačke dozvole na šest meseci, piše Danas.
Kolima uleteo u baštu beogradskog kafića, dobio godinu dana kućnog zatvora bez nanogvice
Foto: Youtube (Screenshot)
Marković je sporazumom priznao da je počinio krivično delo - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a kaznu kućnog zatvora izdržavaće bez elektronskog nadzora.
 
U sporazumu se navodi da je Marković, krećući se neprilagođenom brzinom, udario u drugi automobil, pa izleteo van kolovoza gde je naleteo na još jedan parkirani automobil. Od siline udarca, parkirani automobil je uleteo u letnju baštu ugostiteljskog objekta, a četiri osobe su zadobile povrede - S.M. je zadobila prelom karlice, S.M. komociju mozga, maloletna M.M. razderotine na glavi, a N.Dž. frakturu nosne kosti.
 
Marković je pobegao sa lica mesta, a nešto kasnije je uhapšen na graničnom prelazu Kladovo, podseća list.
 
Marković je i ranije, u maju 2014. godine, u Požarevcu osuđen zbog ugrožavanja javnog saobraćaja na uslovnu kaznu od šest meseci.
 
  • ...

    23.07.2019 23:43
    I onda razni lupaju minuse kad neko napise "smrdija".
  • Realista

    23.07.2019 13:09
    Realnost
    Ako je vozio neprilagođenom brzinom, tj brzo, takođe postoji mogućnost da je vozio pod dejstvom alkohola jer je pobegao zbog straha da će naduvati i kazna biti oštrija, povredio četiri osobe od kojih neke teže, onda ne treba da bude osuđen za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja već za pokušaj ubistva iz svesnog nehata.
    Ja ako bacim kroz prozor saksiju mogu nekog da povredim ili ubijem i onda bih odgovarao jer sam nekog povredio ili ubio iz svesnog nehata. Nehat, jer sam bacio saksiju, a svestan jer sam mogao da pretpostavim da nekoga mogu da pogodim.
    Isto je i ovo. Nehat jer je vozio neprilagođenom brzinom, a svestan jer je znao da pri takvoj brzini može da napravi udes i povredi nekoga.
    Ali za sudove izgleda nije važno to što jedna devojka ima slomljenu karlicu, druga ima neku komociju mozga (pretpostavljam da je to komatozno stanje zbog potresa mozga), jedna maloletnica poderotine na licu,... Licemerno.
  • aufiderzen

    23.07.2019 12:04
    Jel uzme neplaćeno odsustvo sa ulice? Jel neko drugi preuzima njegov reon/kvart? Pitam samo, ne znam kako to ide kod "navijača". Verujem da je dečko zvanično nezaposlen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.