KRIK: Provladin tabloid nas napada lažnim navodima, ugrožavaju bezbednost novinara

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavlia je da je provladin tabloid "Srpski telegraf" lažno optužio novinare KRIK-a da su pratili nevenčanu suprugu Predraga Malog, objavljujući video snimak osobe za koju tvrde da je novinar ovog portala.
Portal Srpskog telegrafa, republika.rs, objavio je u ponedeljak članak pod naslovom "Kako se realizuje plan za slom vlasti i predsednika Srbije: Vučića ruše i preko beba" u kome se navodi da su novinari KRIK-a nevenčanu suprugu Predraga Malog, brata ministra finansije Siniše Malog, "spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu". 
 
"Tabloid je uz tekst objavio i snimke sigurnosnih kamera koji navodno prikazuju kako je novinar KRIK-a prati. Na snimcima, međutim, nije novinar KRIK-a već nepoznata osoba koja nije deo naše redakcije. Provladin tabloid 'Srpski telegraf', iznoseći neistine o našim novinarima, ugrožava njihovu bezbednost. Tako su danas počele da stižu pretnje redakciji preko društvenih mreža", saopštio je danas KRIK.
 
Kako navode u KRIK-u, novinari jesu posetili zgradu u kojoj živi Predrag Mali, ali sa njegovom nevenčanom suprugom nisu razgovarali, niti su je pratili.
 
Podsetimo, KRIK je u ponedeljak objavio tekst o vezama brata ministra finansija sa biznismenima Ivanom Bošnjakom i Stojanom Vujkom, vlasnicima firme "Milenijum tim" koja je angažovana na najvrednijim državnim projektima, između ostalog i na "Beogradu na vodi". Više o tome čitajte OVDE.
 
Tekst Srpskog telegrafa objavljen je nakon KRIK-ovog otkrića, a navodni čin "presretanja" majke sa detetom osudio je niz političara iz vrha aktuelne vlasti.
  • KRIK

    24.07.2019 08:21
    Cecilija
    Ova vest i Ceca odmah pored....SVE JE JASNO !!!!
  • White Power

    24.07.2019 08:09
    Zemlja kretena
    Na ovoj teritoriji izraz "provladin tabloid" je čist pleonazam.
    Svi ti nazovi-tabloidi otvoreno glorifikuju vlast i sve lažne idole.
    Ni jedno od tih novinskih smeća nije tabloid, vec im je tabloidni stil izgovor da svoje banditske laži o politickim neistomisljenicima proklamuju na najprostačkiji mogući način.
    Sve sama gola nepismena udbaska bagra.
  • ауслендер

    24.07.2019 00:17
    ја нисам одавде "ускоро"
    ја чекам визу и никада се нећу вратити.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.