Ministarstvo odbrane: Najveći donator Vojske Srbije je Rusija

Vojska Srbije je najveće donacije dobila od Ruske Federacije koja je donirala šest aviona MiG-29, a u toku je realizacija donacije 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2MS i 30 tenkova T-72MS sa pratećim elementima logističke podrške, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Ministarstvo odbrane: Najveći donator Vojske Srbije je Rusija
Foto: 021.rs
Osim toga, kako navode, tokom pregovora za nabavku naoružanja i vojne opreme iz Rusije dobijeni su značajni popusti i druge olakšice.
 
Takođe je Belorusija donirala Vojsci Srbije četiri aviona MiG-29.
 
Do razlike u iznosima donacija pojedinih država koji se nalaze u Informatoru o radu Ministarstva odbrane i stvarnog stanja došlo je jer u Informatoru nisu prikazane one donacije koje su u toku ili još ne postoji saglasnost obe strane za obelodanjivanjem podataka o iznosima tih donacija, navelo je Ministarstvo odbrane. 
 
"Blic" je danas objavio, na osnovu pregleda donacija u Informatoru, da je od 2014. do 2018. Srbija najviše pomoći dobila od SAD. Opširnije možete pročitati OVDE.
  • SAD

    01.08.2019 21:32
    @Igor
    Manite se SAD i EU. Seju smrt gde stignu. Sto dalje od nas.
  • Igor

    01.08.2019 07:54
    Što dalje od Rusije.
  • VladimirNS

    01.08.2019 05:37
    ///
    Koliko bi ti MiG-ovi tek koštali da su ih naplatili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.