Otpušteni radnici paraćinske staklare moraju fabrici da plate sudske troškove

Radnici paraćinske Srpske fabrike stakla, koji su otpušteni septembra 2017. godine, sada moraju da plate i sudske troškove više od deset miliona dinara.
Otpušteni radnici paraćinske staklare moraju fabrici da plate sudske troškove
Foto: 021.rs
Podsetimo, oni su otpušteni na dan otvaranja stečaja, koji je kasnije obustavljen.
 
Naime, kada su dobili otkaz radnici su tužili fabriku, a sada su dobili obaveštenja sa pečatom Srpske fabrike stakla da moraju da plate sudske troškove zbog izgubljenog parničnog postupka u iznosu od po 52.500 dinara. U obaveštenju je još naveden tekući račun fabrike kod banke Inteza na koji novac treba da stigne, pišu "Novosti".
 
Staklaru je tužilo oko 200 radnika, i to pred Osnovnim sudom, tražeći poništenje otkaza.
 
Ovo obaveštenje im je, kažu, kao "so na ranu", jer ne samo da im je ugrožena egzistencija gubitkom radnih mesta, već im stižu troškovi koje nemaju odakle da plate.
 
Violeta Kostić, jedna od otpuštenih, izračunala je da, prema broju tužbi, radnici treba da isplate više od 10,5 miliona dinara, pa najavljuje da će svi preduzeti kontramere protestima i pisanjem krivičnih prijava.
 
"Bezobzirnost i bahatost menadžmenta naše bivše fabrike nema granica. To se vidi i iz ovog obaveštenja. Iako Staklara nije više u stečaju za koji smo od početka tvrdili da je lažni, što se i pokazalo, rukovodstvo ne želi da nas vrati. Oni ne samo da su unesrećili oko 300 porodica ostavivši nas bez plate, jer su u međuvremenu i drugi dobili otkaze, već dodatno još traže od nas novac", revoltirana je Kostićeva.
 
Ona dodaje da se na obaveštenju na pečatu SFS ne vidi potpisnik.
 
"Umesto potpisa tu su neki hijeroglifi, pa se pitamo ko je to N.N. lice koje od radnika potražuje toliki novac, a niko od nas još nije dobio sudsku presudu", dodaje.
 
U obaveštenju SFS navedeno je da troškove treba platiti na osnovu rešenja Osnovnog suda u Paraćinu od 28. februara ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija