Porodicu sa šestoro dece iseljavaju iz stana koji su isplatili u potpunosti

Izvršitelji su danas, 7. avgusta, pokušali da isele osmočlanu porodicu Milić, u naselju Gaj u Barajevu.
Ispred zgrade se od ranih jutarnjih časova nalazilo desetak pripadnika policije, ali i više desetina komšija koji su pružali podršku Milićima, s obzirom da bi slična sudbina uskoro i njih mogla da zadesi.
 
"Blic" prenosi da njima preti prinudno iseljenje, bez obzira što su stanove u potpunosti isplatili, zbog dugova firme koja je izgradila zgrade.
 
"U četvrtak nas je policija obavestila da danas dolaze prinudni izvršitelj. Ništa nisu pomogla naša objašnjenja da se u sudu u Mladenovcu vodi postupak o ovom slučaju", rekao je za "Krov nad glavom" sveštenik Vido Milić, čiju porodicu sa šestoro dece su izvršitelji pokušali da isele.
 
Navodi da su stan kupili i otplatili u potpunosti, ali da zgrada nije bila uknjižena od strane investitora, pa ni kupci, prilikom kupovine stanova, nisu mogli da ih registruju u Katastru.
 
"Niko nije došao ni da izvrši procenu stana, da kada se jednom završi spor bude poznato koliko će iznositi obeštećenje. Nisu nas obavestili ni o nameri da prodaju stan na licitaciji. A mi smo hteli da izađemo i da ga ponovo kupimo, da izlicitiramo traženu cenu i onda čekamo da na sudu dobijemo obeštećenje", kaže Milić.
 
Ista sudbina, dodaje, čeka i ostalih 26 porodica u ovoj zgradi.
 
"To su uglavnom bivši podstanari koji su živeli u Beogradu, ali su zbog povoljnih uslova kupili stanove u Barajevu. Ove zgrade su građene od 2010. do 2013. godine, a firma koja ih je gradila prodata je u martu 2016. za 500 evra", navodi Vido Milić.
 
Posle nekoliko sati, prinudno iseljenje je otkazano.
 
Podsećamo da je danas Novosađanka Slobodanka Ninić polila benzinom stan u centru Novog Sada i pretila da će ga zapaliti nakon što je izvršiteljka, u pratnji policije, bravara, ali i vatrogasaca i Hitne pomoći, pokušala nenajavljeno da prinudno iseli Niniće iz Modene 1. O tome čitajte OVDE.
  • Veljko

    11.08.2019 10:03
    Kupovina stana u BGD
    Zivim ,,tamo daleko,,drzavljanin sam i R. Srbije , i zelim iduce godine da kupim stan u Beogradu.Povremeno bi dolazio u taj stan a ako bi mi se zivot svideo, verovatno bi se trajno preselio u Srbiju kao penziuoner .. Medjutim kad citam navedeni tekst o izbacivanju gradjana i stana kojeg su kupili, nije mi jasno, koliko mogu biti uveren da je stan kojeg bi kupio, bio moj.Moze li mi netko objasniti, kako kupiti stan u Beogradu, a da sam uveren da mi ga sutra nece netko oduzeti preko izvrsitelja. Hvala svakom tko se potrudi da mi napise korektan odgovoir.
  • Ljudi

    09.08.2019 19:36
    /
    Poenta ovde je da su izvrsitelji mafija koja bez provere tokom aktivnog postupka izbacuje ljude na ulicu da bi za sitne pare sami otkupili taj isti stan. Stop izvrsiteljima!
  • dule

    09.08.2019 14:11
    Svetlana NS 09.08.2019 • 11:59
    Ko je vlasnik
    Znači kupim stan od investitora, on posle zapadne u dugove, meni oduzimaju stan. Pa čiji je to stan, investitora ili onog ko ga je otkupio? Ko plaća porez na taj stan?




    Ustvari ti nisi kupio nikakav stan, nego si bio suinvestitor u poslu gde si se ti obavezao da ćeš da daš pare a glavni investitor se obavezao da će u određenom vremenskom periodu da izgradi zgradu, izvadi sve potrebne papire i preda ti taj stan u vlasništvo.

    Postoji razlog zašto su takvi stanovi jeftiniji u izgradnji nego jednom kad je to završeno.

    Da ne bude zabune, naravno da bi i takvi ljudi morali da imaju zakonsku zaštitu, koju u mnogim slučajevima nemaju, ali to nije bila kupovina stana.

    P.S. Bio sam upoznat sa skoro identičnim slučajem koji je skroz suprotno rešen. Toliko o doslednosti sudskih presuda u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija