Karpenter: Dačić se meša u unutrašnju politiku SAD

Majkl Karpenter, bivši savetnik nekadašnjeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, inače aktuelnog kandidata Demokratske stranke za predsedničku nominaciju, ocenio je da je najava šefa srpske diplomatije Ivica Dačić da će organizovati srpsku dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trampa znak da želi da se meša u američku unutrašnju politiku.
"Srpski ministar spoljnih poslova planira da se meša u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020", naveo je Karpenter na svom Tviter nalogu i podelio Dačićevu izjavu.
 
Dodao je i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je reč o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, po rečima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dve najveće partije u SAD.
 
Dačić je juče za "Srpski telegraf" izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.
 
"Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji", naveo je Dačić i dodao da u Americi živi 650.000 Srba.
  • Cocco

    08.08.2019 14:11
    Pa Dačić se meša i u pevanje!
  • IZNOGUD

    08.08.2019 08:48
    Samo kada se USA nigde ne meša...hahaha..
  • komsa

    08.08.2019 08:04
    pametnica mala
    Pa da tih 650.000 ljudi nema svoj mozak, mozda bi ti i uspelo.
    Drzi se ti budala u Srbiji, ovde moze da ti prodje sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".