Ministar Đorđević obišao građevinare i podelio im brošure i smernice kako da rade bezbedno i zdravo

Ministar za rad Zoran Đorđević obišao je, povodom Dana građevinara, gradilište na Novom Beogradu, gde je zaposlenima podelio smernice za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama, saopštilo je to Ministarstvo.
Ministar Đorđević obišao građevinare i podelio im brošure i smernice kako da rade bezbedno i zdravo
Foto: 021.rs
On je u razgovoru sa građevinarima i odgovornim rukovodiocem gradilišta, istakao da će Inspektorat rada vršiti intenzivnije inspekcijske nadzore kako bi se svim zaposlenima pružila podrška pri ostvarivanju njihovih prava.
 
"Dan građevinara u Srbiji iskoristili smo da proverimo u kojim uslovima radnici obavljaju poslove pri visokim temperaturama, da li rukovodioci vode računa o svim pravima radnika i da se uverimo da li se na gradilištu poštuju smernice za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama", rekao je Đorđević.
 
Dodao je da je "briga o svakom radniku, kao i podizanje svesti kod zaposlenih o pravima koja im po zakonu pripadaju oduvek prioritet resornog Ministarstva, kao i Vlade Srbije, koja se kontinuirano zalaže za unapređenje položaja radnika".
 
Tom prilikom građevinarima su podeljene brošure, koje je pripremio Socijalno-ekonomski savet (SES), u kojima su osim nužnih mera za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama navedena i prava radnika.
  • sapienti sat

    09.08.2019 01:59
    Koliko je poslodavaca kažnjeno zbog zapošljavanja na crno na gradilištima? Koliko ih je procesuirano i kažnjeno zbog povreda i smrti koje su se desile na njihovim gradilištima?
  • Мунгос

    08.08.2019 20:22
    Власници радничких права деле брошуре радницима.
    У брошурама је трасиран пут добијања лиценце КВ тесара и КВ ровокопача. Уз плаћање неке ситне годишње чланарине.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija