Srbija ima Superheroja

Da li ste čuli za Nemanju Tadića?

Ako niste, dozvolite da vam ga predstavimo: Nemanja Tadić je srpski najtrofejniji paraatletičlar, uspešni sportista, osvajač zlatne i srebrne medalje u plivanju, državni prvak u atletici.

Ali ova priča je mnogo drugačija. Nemanja Tadić je mlad čovek koji pleni energijom i svojim stavom inspiriše i svakodnevno pokazuje da je život borba u kojoj nekada dobijemo, nekada izgubimo, ali da je uvek važno imati pozitivan stav i posle svakog pada znati ustati i nastaviti snažniji ka novim izazovima i uspesima.

U životnom dobu koje je predodređeno za igru, razonodu i bezbrižne dane, sa samo sedam godina, Nemanji je dijagnostifikovan redak oblik koštanog kancera - osteosarcoma. Od tog trenutka Nemanjin život više nije bio bezbrižan.

Usledio je proces lečenja i borba koja je trajala pune tri godine, brojne hemioterapije i na kraju amputacija noge iznad kolena. Umesto odlaska u park, njegovi odlasci na terapije su postali svakodnevica, a kupovinu igračaka zamenila je nažalost, kupovina lekova.

Kako sam kaže, za njega te tri godine nisu bile dramatične ni izbliza kao za njegove roditelje. Njemu je to bilo manje više normalno. Najveća briga mu je bila to što nema kosu i to što nije kod svoje kuće, već smešten u bolnici u drugom gradu.

Nemanjin put ka uspehu nije bio nimalo lak i zahtevao je veliku hrabrost i motivaciju. Neiscrpni izvor snage u toj borbi bili su njegovi roditelji koji su bili njegova najveća podrška i oslonac u procesu lečenja.

Da nije lako biti Superheroj Nemanja najbolje zna, zato je postao ambasador kampanje koju su zajedno pokrenuli kompanija Mastercard i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a koja za cilj ima da obezbedi kuću ovim hrabrim mališanima u kojoj će oni, zajedno sa svojim roditeljima moći da borave dok traje proces lečenja.

"Čast i zadovoljstvo mi je da podržim akciju kompanije Mastercard, jer iz ličnog iskustva znam koliko je važna veza između roditelja i deteta na putu ka ozdravljenju", izjavio je Nemanja i dodao da je jaka volja najbitnija kako bi se savladao neprijatelj, ali da jaka volja potiče upravo od podrške dragih ljudi koji nas okružuju.

Superheroji su deca koja svakodnevno vode borbu sa opakom bolešću i tokom procesa lečenja koji može trajati minimum godinu dana, njima je potrebna podrška njihovih roditelja koji vrlo često iz materijalnih razloga nisu u mogućnosti da borave sa njima za vreme trajanja terapija.

Deca obolela od karcinoma dolaze iz različitih krajeva Srbije u glavni grad na lečenje, s obzirom na to da je Beograd najveći dijagnostički i terapijski centar i zato je potrebno obezbediti kuću u kojoj ove porodice mogu da se smeste i dobiju svu neophodnu negu i podršku. Nažalost, broj obolele dece se znatno povećao i samim tim se i potreba za smeštajnim kapacitetima znatno povećala, stoga, obezbeđivanje nove Roditeljske kuće predstavlja projekat od značaja za čitavu naciju.

Zato od 20. marta svako ko izabere da plati beskontaktno umesto gotovinom podržava i pomaže onima kojima je to najpotrebnije jer sa svakom beskontaktnom transakcijom Mastercard karticom, Mastercard podržava fond za obezbeđivanje nove, do sada najveće NURDOR Roditeljske kuće.

  • Vojvosadjan

    20.08.2019 18:22
    Bravo mali, kapa dole!
  • Aca

    20.08.2019 18:15
    Bravo
    Svaka čast, živ bio 100 godina i mnoge trofeje osvojio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.