Šarčević starim studentima poručio da počnu da uče

Ministar prosvete Mladen Šarčević ponovio je da će takozvani stari studenti, koji su studije započeli pre prelaska na aktuelni bolonjski sistem, morati da završe školovanje po novom programu.
Šarčević starim studentima poručio da počnu da uče
Foto: 021.rs
On je posavetovao sve stare studente da počnu da uče, jer to učenje, kako je rekao, predugo traje.
 
"Vi imate već fakultete koji nemaju ni profesore, ni katedru za te predmete za koje neki ljudi traže da završe. Znači, ja dovodim te fakultete u takvu situaciju da više ne mogu da ih maltretiram, jer to je sada tehnički nemoguće više organizovati", istakao je ministar.
 
"Ako govorimo o 1.000 i više ljudi, oni će završiti studije, pa makar za tri godine, ali po modelu koji je sad aktuelan, koji je od 2007. važeći u ovoj zemlji. Tolerancije i razumevanja je bilo, verujte mi, i napretek. Došli smo dotle kao da sad tražite od fabrike da proizvodi delove za auto kad ona nema više ni potrebe, ni zakonske obaveze", poručio je Šarčević.
  • ARMAGEDON

    21.08.2019 09:04
    KADA ĆEMO SE MI NAUČITI
    da li postoji i jedan aktuelni ministar koji ne krši ustav?
  • student

    21.08.2019 00:48
    moj fakultet ima tehničke uslove. prelazak na novi program košta bogatstvo, tih para nema. ako mi sve pukne zbog ovog politikanta, potrudiću se da svakom naprednjaku na svakom koraku zagorčam život i uništim karijeru i pozivam sve stare studente da urade isto.
  • Zbrlj

    20.08.2019 22:50
    A kao te diplome negde vrede, pfff... manite se corava posla i pripremite jastuce i cebe jer zatvor, verovatno ne gine polovini ministara naravno u zavisnosti od ovih licemera iz szp

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.