Bivša Dinkićeva saradnica nova ambasadorka Srbije u Hagu

Doskorašnja pomoćnica ministarke za evropske integracije Ksenija Milenković biće nova ambasadorka Srbije u Hagu, saznaje nezvanično "Blic".
Bivša Dinkićeva saradnica nova ambasadorka Srbije u Hagu
Foto: 021.rs
Kako saznaje beogradski list, Ksenija Milenković već je dobila agreman holandskih vlasti za stupanje na novu dužnost, a na tom mestu zameniće Mariju Bošković koja je bila privremena otpravnica poslova.
 
Milenković je nekadašnja funkcionerka G17 plus i bliska saradnica nekadašnjeg ministra Mlađana Dinkića. Iz politike je izašla 2006. godine kada je napustila pomenutu organizaciju, a 2015. godine Vlada Srbije imenovala ju je za šeficu Kancelarije za evropske integracije. Poslednjih godina bila je pomoćnica ministarke za EU Jadranke Joksimović.
 
Na mesto ambasadora u Bernu odlazi Goran Bradić koji je jedno vreme proveo u ambasadi Srbije u Beču. Iz Berna je prethodno u Berlin otišla Snežana Janković.
 
Kako je najavio ministar inostranih poslova Ivica Dačić, srpsku diplomatiju očekuju velike promene. Do kraja godine biće zamenjeno oko trideset ambasadora.
 
"Biće opozvani svi kojima je istekao četvorogodišnji mandat i na njihova mesta imenovaće se novi", rekao je Dačić u julu.
 
Nakon toga, Miroslav Lazanski otišao je u Moskvu gde je zamenio Slavenka Terzića, a bivši sekretar MUP-a i funkcioner SNS Vladimir Božović preuzeo je ambasadu u Podgorici.
 
Srbija ima 69 ambasada, u 27 država diplomatama je istekao četvorogodišnji mandat, dok se rok službe završio i ambasadorima pri UN i NATO u Njujorku. Mandat je okončan ambasadorima u Izraelu, Indiji, Japanu, Kanadi, Kini, Kongu, Koreji, Kuvajtu, Angoli, Argentini, Albaniji, Australiji, Belorusiji, Brazilu, Bugarskoj, Meksiku, Mjanmaru, Rumuniji, Ukrajini, Češkoj, Makedoniji, Maroku i Tunisu. U pojedinim od ovih ambasada diplomate su već dva mandata, kao što je slučaj sa Tiranom. 
  • Саша

    11.09.2019 16:04
    Хаг је Холандија
    Г17+ је у преводу Група старијих малолетника и свака и свако ко је пунолетан напушта малолетство, односно Г17+.
  • Baba Vidana

    11.09.2019 11:14
    Šega
    Sega strucnjaci
  • nemam

    11.09.2019 11:06
    ju
    nagrađena za potpuno usklađivanje Srbije sa "pravnim tekovinama EU" i Kinom na čelu kolone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.