Aničić: Iseljenja se dešavaju na dnevnom nivou, država pravi nove socijalne slučajeve

Tatjana Aničić iz Združene akcije Krov nad glavom ocenila je u Danu uživo da se iseljenja otprilike dešavaju na dnevnom nivou, a da možda i ne znamo za njih.
Aničić: Iseljenja se dešavaju na dnevnom nivou, država pravi nove socijalne slučajeve
Foto: Pixabay
Ona za N1 navodi da "država pravi nove socijalne slučajeve".
 
Kako kaže Aničić, nema tačnu evidenciju o broju iseljenih građana, ali kaže da se iseljenja otprilike dešavaju na dnevnom nivou, a da možda ni ne znamo za njih. "Posebno nemamo evidenciju šta se dešava po unutrašnjosti, jer mnogi ljudi ne znaju za udruženje, pa nam se ni ne obrate", kaže ona.
 
Kaže da se iseljenja dešavaju zbog dugova, duplih prodaja stanova, problema trećih lica...
 
Govoreći o slučaju porodice Ninić, kaže da je kredit dignut na 95.000 evra, a da je otplaćeno 80 hiljada.
 
"Ogroman deo duga je vraćen. Njima se i ranije dešavalo da kasne sa ratama i dolazilo je do dogovora sa bankom, ovog puta nije i žena koja je obolela od raka je na onakav način izbačena na ulicu. Država potpomaže sve to. Žena je izbačena i pritom joj je polomljena ruka", kaže sagovornica N1.
 
Kako kaže, žena je branila svoj jedini krov nad glavom koji ima. "Naša organizacija se trudi da država to reguliše, a može ako hoće, da se zaštiti ta jedina nekretnina koja ima funkciju krova nad glavom. Ne znam osobu koja nekad nije promašila da plati bar jedan račun ili dva", kaže ona.
 
Kako kaže, država pravi nove socijalne slučajeve. "Zbog dve rate kredita, da se izgubi jedini dom, pritom su bili spremni da plate, samo u nekom roku", kaže ona. Dodaje da oni praktično svojim telima brane iseljenja.
 
Podsetimo, u ponedeljak su policija, vatrogasci i bravar nenajavljeno obili stan porodice Ninić u Tanurdžićevoj palati u Modene 1 i prinudno iselili ovu novosadsku porodicu, o čemu više OVDE i OVDE.
  • dragan perković

    12.09.2019 04:19
    Ah
    Ne da se ukinu izvršitelki već ih sve treba lohapsiti i konfiskovati imovinu.I rešeno za sva vremena.A ove agencije čemu služe sem što prave statistiku ?
  • Titikaka

    11.09.2019 23:33
    zvanični imenik je javan
    Može se pronaći na sajtu komore izvršitelja
    http://www.komoraizvrsitelja.rs/?q=podrucje/prvog-osnovnog-suda-u-novom-sadu-i-privrednog-suda-u-novom-sadu
  • Bole

    11.09.2019 21:53
    Bole
    Vec smo postali socijalni slucajevi. Ako ode ova vlast mozda dodjemo do kazana nazalost u 21 veku mi komentarisemo o prezivljavanju umesto da idemo napred. Uzas......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.