Dačić prisustvovao ceremoniji državne sahrane Roberta Mugabea RTS

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u Haharareu ceremoniji državne sahrane bivšeg predsednika Zimbabvea Roberta Mugabea.
Dačić prisustvovao ceremoniji državne sahrane Roberta Mugabea RTS
Foto: Youtube (Screenshot)

Ministar Dačić, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovao je  ceremoniji kojoj su prisustvovali brojni svetski i afrički zvaničnici.

Ceremoniji su prisustvovali brojni aktuelni i bivši predsednici afričkih država, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na ceremoniji su govorili i od Mugabea se oprostili predstavnici porodice, predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva, predsednici Kenije, Evkatorijalne Gvineje i Juznoafričke Republike, potpredsednica Tanzanije, bivši predsednici Gane i Namibije, kao i specijalni izaslanik predsednika Kine Si Đinpinga, Gu Šengu, potpredsednica Kube Ines Maria Čapmen Vo i ambasador Ruske Federacije u Zimbabveu.

Sahrana bivšeg predsednika Zimbabvea, Roberta Mugabea biće odložena za najmanje mesec dana, dok se ne izgradi poseban mauzolej kod Spomenika nacionalnim herojima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija