Do srede bez vozova na pruzi Beograd - Bar

Železnički saobraćaj između Vreoca i Lazarevca obustavljen je zbog prelaska velikog rotornog bagera Rudarskog basena Кolubara preko barske pruge.
Do srede bez vozova na pruzi Beograd - Bar
Foto: Pixabay
Iz Infrastruktura železnice Srbije kažu da će obustava železničkog saobraćaja na tom delu barske pruge trajati do 18. septembra u 10.30 sati.
 
U tom periodu putnici vozova koji saobraćaju između Topčidera i Bara autobusima će organizovano biti prevoženi između Lazarevca i Topčidera, a u sastavu tih vozova neće biti vagona za prevoz praćenih automobila.
 
Autobuski prevoz putnika organizuje železnička kompanija za prevoz putnika "Srbija voz". I za putnike vozova u unutrašnjem železničkom saobraćaju na relacijama Beograd Centar – Užice – Beograd Centar i Beograd Centar – Prijepolje teretna – Beograd Centar, biće organizovan autobuski prevoz na relacijama između Beograd Centra i Lazarevca, odnosno Beograd Centra i Valjeva.
 
Rotorni bager Rudarskog basena "Кolubara" težak je oko tri hiljade tona, visok oko 40 metara i dugačak 174 metra. Da bi taj bager prešao preko barske pruge, kako bi sa jednog rudarskog kopa stigao na drugi, neophodno je bilo da, osim obustave železničkog saobraćaja, Infrastruktura železnice Srbije na tom delu barske pruge demontira kontaktnu mrežu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.