Pružni prelazi u Nišu ne rade jer su ukradeni kablovi

Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je da je u ponedeljak uveče u Nišu došlo do smetnji u radu svih putnih prelaza.
Saobraćaj je prekinut od gradske železničke stanice do stanice Ćele kula jer su na više mesta duž cele dužine mosta preko reke Nišave ukradeni železnički kablovi.
 
Kako je utvrđeno posle prijave smetnji, to je direktno uticalo na rad signalno-sigurnosnih uređaja, a samim tim i na funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Niš, kaže se u saopštenju i dodaje da je saniranje kvarova i zamena kablova u toku.
 
Navodi se i da stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" nastoje da posao završe u što kraćem roku, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Niš, iako je kvar prouzrokovan krađom kablova izuzetno ozbiljan.
 
U saopštenju se najavljuje da će biti podnete krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja i od nadležnih državnih organa traži da se ovakve krađe, kojih ima i na drugim prugama širom Srbije, tretiraju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju.
 
"Infrastruktura" ističe i da su odmah primenjeni svi železnički propisi, pa bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena.
  • Jova...

    18.09.2019 12:58
    Ja'l šaht, ja'l kabla...
    "Alo bre, znaš li ti koliko deca ja imam, moram svaki dan leba na sto da im stavim?"

    U Beogradu, krađe telekom kablova su toliko česte, da su sada u svom neznanju počeli da seku i kablove sa stotinama optičkih niti.
    Telekom nikada neće saopštiti da je prekid zbog krađe kabla.

    Liče im.

    Ono što mene čudi u svemu ovom - to je kako BIA nije angažovana na ovom slučaju?
    Ili, bar na kontroli karata u beogradskom GSP-u?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija