Marketinška agencija slala uplatnice za upis u privredni registar, privrednici dovedeni u zabludu

Veliki broj privrednika, naročito preduzetnika ovih dana dobio je koverat sa uplatnicom, uz ponudu da se upišu u privredni registar.

Mnogi su to učinili misleći da papir stiže iz državne Agencije za privredne registre, međutim poslala ga je privatna Agencija registar usluga, koja je – slučajno ili namerno – sajt nazvala privredniregistar.rs.

Zanimljivo je da su koverte poslate pred sam istek roka za nižu cenu. Neki su platili, a mnogi objašnjenje potražili u APR-u.

"Želimo da naglasimo da se u Agenciji za privredne registre podaci registruju isključivo na zahtev korisnika sa popunjenom registracionom prijavom. APR samoinicijativno nikakve podatke ne unosi, niti se obraća korisnicima putem slanja koverti sa uplatnicima", naglasila je Gabrijela Petković Jovanović ispred Agencije za privredne registre.

Prvi talas koverti stigao je početkom juna i tada je APR reagovao.

Firma koja stoji iza sajta privredniregistar.rs, prema podacima APR-a, inače je markentiška agencija. Zašto je ponuda počinjala rečenicom "upis u privredni registar vrši se u skladu sa opštim uslovima" i odgovore na ostala pitanja novinari RTS-a nisu uspeli da dobiju.

"Agencija registar usluga d. o. o." osnovana je u maju ove godine. Na sajtu zvučnog imena piše da firmama nudi dobrovoljan upis u njihov registar i oglašavanje uz ažuriranje podataka, što se dodatno plaća.

Opširnije na sajtu Radio televizije Srbije.

  • zoki

    25.09.2020 13:48
    Prevaranti
    Dana su pokusali da prevare i mene! Zasto se ova prevara nesmetano odvija vec godinama??
  • Vladan

    25.09.2020 13:35
    Nepošten način poslovanja
    Ova firma je je ponovo aktivna, upravo sam dobio pismo od njih sa sličnim sadržajem. Ponovo "pecaju" naivne, bez imalo stida i blama. Cena za upis u takozvani "Privredni registar" čiji su oni osnivači i koji je potpuno beznačajan i beskoristan iznosi 4500 dinara, a ako se ne plati do 12.10.2020. onda je cena 15000,00 dinara. Klasična prevara sa ciljem da se navuku naivni i plate.
    Postoje mnogo pošteniji način da se posluje i zaradi. Za ovako nešto stvarno treba imati debeo obraz.
  • snežana

    25.09.2020 12:27
    4500 a biće 15000
    Danas smo dobili dopis i uplatnice za 2 pravna lica. Kažu ukoliko uplatu ne izvršite do 12. oktobra 2020. , naknada za upis iznosiće 15.000 dinara.
    Možda ipak treba obavestiti javnost o čemu se radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija