Rektorka: Plagijati ne mogu da zastare

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je, komentarišući ocenu predsednice Vlade Ane Brnabić da ne bi trebalo da doktorat ministra finansija Siniše Malog bude analiziran retroaktivno, da plagijati ne mogu da zastare, te da nije reč o retroaktivnom procesu utvrđivanja autentičnosti te doktorske teze.
"Teza koja je napisana pre 100 godina može da bude analizirana, kao što može da bude analizirana autentičnost slike nekog umetnika", izjavila je Popović.
 
Govoreći o procesu utvrđivanja autentičnosti doktorske teze Malog koji traje pet godina, ona je rekla da je taj slučaj vremenom izašao iz akademskih granica i otišao u javni diskurs te da je postalo teže pronaći ljude koji bi činili stručnu komisiju. Popović je ocenila da to nije dobro, a da je jedini "dostojanstven način" da se reši pitanje tog rada jeste da struka kaže svoje.
 
Ona je kazala da je Univerzitet stao uz komisiju koja se bavi tim pitanjem čime je omogućen njen objektivan rad i istakla da će Univerzitet prihvatiti odluku koja bude doneta.
 
Aktivisti Udruženja "Jedan od pet miliona" blokirali su 12 dana rad Rektorata beogradskog univerziteta zbog spornog doktorata Siniše Malog.
 
Ivanka Popović zatražila je 24. septembra da Senat, Savet i Studentski parlament UB traže od Odbora za profesionalnu etiku da do 4. novembra donese "konačnu odluku o tom da li u izradi doktorske disertacije Siniše Malog postoje elementi plagiranja".
  • Kole

    30.09.2019 16:59
    Svaki drugi bezvredan
    U ovij poplavi doktora gotovo svaki drugi je bezvredan, a ne retko mnogi tzv. Dr ni slovo u njima nisu napisali...A koliko je bezskorisnih toliko je I plagijata..neki su bili veštiji a neki drugi nisu u fokusu javnost, ovaj je trn u oku tzv. Opoziciji, zato manite se ćorava pisla a autonomni univerzitet nek se pokrije ušuma I zaštiti prave vrednosti a mi to imamo..
  • eks

    30.09.2019 15:44
    mržnja
    Mrzitelji vučića su zaslepljeni mržnjom i ostrašćeni do te mere, da je svaki normalan razgovor sa njima nemoguć. Ako neko kaže bilo šta , a da nije onako kako oni žele, počinju napadi, vredjanja i ludilo do bola.
  • dosadnik

    30.09.2019 13:12
    dosadna nacija
    @Mare

    Prvo pravopis pa onda ostalo, a glasati svakako više nikad, glasaju ovce naivne koje misle da će išta promeniti tim činom, veoma naivno i infantilno, sam se brineš za svoj život i egzistenciju, izbori su farsa!
    I ne vidim zašto bih kukao za išta, kukate vi koji očekujete od mafijaške države da vam pomogne zato što ste glasali, smešni ste svi....Samo izuzetno naivne osobe misle da će izborima išta promeniti, uzgred.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija