Vulin odlučio da se proširi oblast "interne" vojne tajne

Ministar odbrane Aleksandar Vulin doneo je odluku da se elementi i postupak po kojem se obavlja procena bezbednosti tajnih podataka u Ministarstvu i Vojsci Srbije proglasi vojnom tajnom i označi stepenom "Interno", objavljeno je u najnovijem broju Službenog vojnog lista.
Vulin odlučio da se proširi oblast "interne" vojne tajne
Foto: 021.rs
U obrazloženju odluke stoji da je utvrđeno je da bi otkrivanje neovlašćenom licu, zloupotrebom ili uništavanjem podataka o elementima i postupku po kojem se vrši procena bezbednosti tajnih podataka u Ministarstvu i Vojsci, nastala šteta za rad i obavljanje zadataka. Ta šteta bi, kako je istaknuto, za posledicu mogla imati smanjenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Ministarstva.
 
Odluka o proširenju "interne tajne" je doneta na osnovu procene o mogućnosti nastanka štete po interese Srbije i Ministarstva odbrane, predviđene Zakonom o tajnosti podataka i Uredbe o bližim kriterijumima za određivanje stepena tajnosti "Poverljivo" i "Interno".
 
Zakon o tajnosti podataka predviđa da se stepen tajne "Interno" određuje radi sprečavanja nastanka štete za rad i obavljanje zadataka i poslova organa javne vlasti koji ih je odredio.
 
Prema zakonu, bliže kriterijume za određivanje stepena tajnosti "Poverljivo" i "Interno" određuje Vlada, na predlog nadležnog ministra ili rukovodioca organa javne vlasti.
  • Pustili ga

    02.10.2019 07:48
    niz vodu
    Ej, pa ovog su pustili niz vodu, nema nijednog bota da ga brani! LOOL
  • Bili Kid

    01.10.2019 19:04
    Tetka iz Kanade je jos veca tajna!
  • Predragg

    01.10.2019 17:03
    Od svih kazni koje su strefile Srbiju,mislim da je najgora ta da joj je Ministar Vojni -g.Vulin . To je i opaka kazna za sve generale i oficire. Ako se neki zapali iz protesta,necu se cuditi. Vojska je ozbiljna organizacija i ne moze podneti nesposobne, hohstaplere i pozere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.