Meštani blokirali put ka Kopaoniku zbog izgradnje minihidroelektrane

Meštani sela Žiljci, kojima su se pridružili žitelji većine potkopaoničkih naselja, blokirali su put od Brzeća ka Kopaoniku jer se protive izgradnji minihidroelektrane.
I pored svakodnevnih dežurstava, jutros oko pet časova izvođači radova uspeli su da dovezu mašinu i ograde mesto gde je planirana izgradnja minihidrocentrale.
 
Delegacija meštana trenutno je kod predsednika opštine Brus, javlja RTS.
 
To je drugi put za mesec dana da na ovaj način stanovnici potkopaoničkih sela izražavaju nezadovoljstvo i sprečavaju investiciju koja će im, kako kažu, ugroziti reku a time i egzistenciju.
 
Polovinom septembra put je u blokadi bio 30 časova i tada su do daljeg odloženi radovi.
 
Saobraćajna policija u Brusu preusmerava vozila na putni pravac preko Krive Reke koji je desetak kilometara duži.
  • Radovan

    09.10.2019 09:52
    Crna zemlja ti se radovala...
    https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-45402674

    „Pastrmski fond Srbije je jedan od najvećih u svetu po posebnosti, a radi se upravo o pastrmkama malih planinskih reka na kojima se planiraju MHE", kaže Simonović.

    „Male hidroelektrane ne zagađuju okolinu, one je potpuno uništavaju", kaže profesor Ristić.

    „EPS će do kraja godine priključiti na mrežu 250 megavata snage iz tri vetroparka u Vojvodini. Tih 250 megavata je kao 500 malih hidro elektrana", upoređuje Ristić.

  • Станко

    07.10.2019 18:13
    Ха ха коментар
    Продасмо последњи природни ресурс. За 20 година ће ми бити жедни.
  • Čika Pera

    04.10.2019 17:17
    kum
    Kad bi graditelji miniHE prodavali svoju "robu" po srpskoj ceni ne bi im se investicija isplatila ni za sto godina;ali oni je prodaju ovom kilavom EPSu po evropskoj ceni ;e tu su pare;pa još kad je tu kum...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.