Obnova 11 železničkih stanica počeće sledeće nedelje

Rekonstrukcija železničkih stanica na pruzi između Beograda i Valjeva počeće sledeće nedelje, a do kraja meseca će biti uređeno 11 objekata, najavljeno je iz Infrastruktura železnice Srbije.
Obnova 11 železničkih stanica počeće sledeće nedelje
Foto: 021
Do kraja oktobra biće uređene stanične zgrade u Beloj Reci, Barajevu, Barajevo-Centru, Velikom Borku, Stepojevcu, Vreocima, Lazarevcu, Lajkovcu, Slovcu, Divcima i Valjevu.
 
Reč je o pruzi koja je modernizovana 2017. godine zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita i kojom vozovi saobraćaju brzinom od 100 kilometara na sat.
 
Infrastruktura železnice Srbije taj posao realizovaće u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje učestvuju u projektu modernizacije srpskih železnica. Reč je o kompanijama: Raj Švelen, AŽD, Milenijum, Signaling, Progres, Sloga, Institut Mihajlo Pupin i Galeb.
 
"Vreme putovanja vozova na ovoj relaciji je konkurentno, prevoz pouzdan, a cene povoljnije, pa broj putnika raste, što sve ovu železničku deonicu čini izuzetno značajnom", navodi se u saopštenju.
 
Projekat uređenja železničkih stanica započet je prošle godine. Ukupno je tokom ove i prošle godine uređeno oko sedamdeset staničnih objekata širom Srbije, od kojih neki i po nekoliko decenija nisu bili rekonstruisani. U 2019. godini urađeno je ili će do kraja godine biti rekonstruisano oko 90 staničnih zgrada, a vrednost izvedenih radova biće oko 200 miliona dinara.
  • Duki

    04.10.2019 07:04
    Stanica u Budisavi,Kaću raspad....
  • Marko

    03.10.2019 18:38
    I... Ni jedna u Vojvodini???
  • "otpravnik"

    03.10.2019 15:44
    KOBAJAGI
    A spremaju se da od naredne godine potpuno ukinu putnički saobraćaj Novi Sad-Bogojevo-Sombor-Subotica jer nemaju kuda da "provlače" teretni saobraćaj dok kinezi rade magistralnu prugu, a nisu pametni da istom relacijom reše i punički i kargo.
    Svi će mo se uskoro voziti beograskim metroom :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija