Srbija ukida vize državljanima Jermenije i otvara ambasadu u Jerevanu

Srbija će pre kraja godine otvoriti ambasadu u Jerevanu i ukinuti vize za jermenske državljane, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle susreta sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom.
Srbija ukida vize državljanima Jermenije i otvara ambasadu u Jerevanu
Foto: 021.rs
Vučić je na konferenciji za novinare rekao da između dva naroda postoji istinsko prijateljstvo, a da su politički odnosi veoma dobri.
 
"Jermenija razume situaciju po pitanju Kosova. Mi se trudimo da imamo dobro balansiranu poziciju i podržavamo mirno rešenje za sve probleme u njihovom regionu. Mi ćemo pre kraja godine da otvorimo ambasadu u Jerevanu. Ukinućemo vize za jermenske građane i to je dobra vest za njih, a ja verujem da će uslediti i recipročan potez", rekao je Vučić.
 
Govoreći o mogućnosti unapređenja saradnje dve zemlje, Vučić je pomenuo kooperaciju u oblasti modernih tehnologija u koje Jermenija mnogo ulaže i dodao da Srbija želi da nauči što više po pitanju formiranja edukativnih centara za razvoj budućih generacija koje mogu da se uhvate u koštac sa savremenim trendovima u tehnologiji.
 
"Zajedno ćemo pozvati svetske kompanije da formiraju istraživačke centre. Sledeća stvar je prerada hrane, isporuka, logistika i verujem da tu možemo da pronađemo mnogo toga zajedničkog", rekao je on.
 
Dodao je da ostaje da se razmotri i mogućnost uspostavljanja redovne avionske linije između Beograda i Jerevana, jer bi tako nešto bilo značajno za razvoj ne samo poslovne već i kulturne saradnje i unapređenja naučne povezanosti.
 
Predsednik Jermenije Armen Sarkisijan izrazio je nadu da će Srbija i Evroazijska ekonomska unija 25. oktobra potpisati sporazum o pristupanju Srbije tom tržištu tokom predsedavanja njegove zemlje toj organizaciji.
 
"Jermenski narod neće zaboraviti podršku srpskog naroda tokom zemljotresa koji je pogodio moju zemlju 1988. godine. Naši narodi imaju vekovima duge istorijske i kulturne veze koje danas prerastaju u dinamične međunarodne odnose", rekao je on posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.
  • Bane

    05.10.2019 22:03
    Komentar
    Između prijatelja ne treba da postoje barijere. Ukidanje viza govori koliko je Srbija uspela da njen narod još lakše može da putuje svetom.
  • Vesna

    04.10.2019 22:53
    bravo
    Radja se jos jedno novo prijateljstvo...
  • Kole

    04.10.2019 17:09
    Ovo je najava jos boljih odnosa dve drzave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.