Novinarki KRIK-a obijena kuća

Novinarki KRIK-a Milici Vojinović je obijena kuća dok se ona sa porodicom nalazila van Srbije.
Novinarki KRIK-a obijena kuća
Foto: Pixabay
Kako piše portal KRIK, njena rođaka je zatekla obijenu porodičnu kuću. Slučaj će biti prijavljen policiji i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara, navodi KRIK.
 
"Još uvek nije poznato da li je nešto ukradeno, ali u kući u kojoj novinarka živi nije bilo ničega što bi ugrozilo poverljivost izvora i budući rad naše organizacije", saopštio je KRIK.
 
Dodaje se da su stvari izvađene iz fioka i ormara, a fascikle sa poslovnom dokumentacijom njenog oca razbacane po prostoriji. Redakcija KRIK-a pozvala je nadležne da što pre ispitaju slučaj i otkriju da li je obijanje povezano sa novinarskim poslom.
 
Podsetimo, pre više od dve godine obijen je stan novinarki KRIK-a Dragani Pećo, ali taj slučaj i dalje nije rešen.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je Policijskoj upravi za grad Beograd prijavljeno obijanje kuće novinarke KRIK-a. Kako se navodi, policajci i uviđajna ekipa kriminalističke policije izašli su na lice mesta kako bi obavili uviđaj. 
 
"Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja prijavljenog događaja", navodi MUP.
  • Foti_Fajv

    04.10.2019 17:54
    Jel to bilo Japansko obijanje. Da pitamo naprednog "strucnjaka"
  • vera

    04.10.2019 17:18
    pitam se
    Da li je moguće da istraživački novinari nemaju kamere u kući ili oko kuće? To bi prvo trebalo da postave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.