Dan mentalnog zdravlja u beogradskim klubovima

Centar za pružanje emotivne podrške u saradnji sa ljudima dobre volje i Beogradskim klubovima će 10. i 11. oktobra obeležiti Dan mentalnog zdravlja u Beogradu.

Klubovi Ben Akiba comedy club & bar, Radionica Bar, Klub Half Beograd, MLADOST LUDOST GAJBA GADOST TAMAN, Hype Belgrade Night Club, Ginger bar beograd, Drugstore Beograd i The Bank Club će u saradnji sa volonterima Centra „Srce“ poslati poruku da je Važno razgovarati, da je mentalno zdravlje Važno i da niko ne treba sam da se suočava sa pritiskom.

Posetioci će tokom ta dva dana moći da se informišu o načinima kako da pomognu sebi ili nekom sebi bitnom.

Akcija ima i humanitarni karakter, klubovi će deo svojih prihoda donirati Centru "Srce" za dalji razvoj podrške svima koji se nalaze u krizi.

Centar "Srce" tokom godine odgovori na 5000 poziva, mejlova i četova osoba koje prolaze kroz krizu.

Dve trećine ovih kontakata čine mladi, koji su izloženi različitim pritiscima i često usled toga ugroženog mentalnog zdravlja. U cilju zaštite oni često koriste mehanizme koji su autodestruktivni – zloupotreba alkohola, psihoaktivnih supstanci, izolacija, konflikti sa prijateljima i porodicom, samopovređivanje i na samom kraju suicid.

"Dodatna teškoća su predrasude raširene u našem društvu, koje sprečavaju mlade da se nekom obrate. Mnogi životi bi mogli biti spašeni ako bi osoba u trenucima krize osetila pomoć i podršku. Utisak da nismo sami u najtežim trenucima pruža utehu i daje snagu da se nastavimo dalje", naglašavaju u centru "Srce".

Za sve dodatne informacije možete pisati na mejl office@centarsrce.org ili broj telefona 0643616908.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.