CarGo: Krivična prijava protiv Zorane Mihajlović; Ministarka: Ovo sve više liči na špansku seriju

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas da ona nije u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić po pitanju CarGO, koliko je premijerka u sukobu sa njom.
CarGo: Krivična prijava protiv Zorane Mihajlović; Ministarka: Ovo sve više liči na špansku seriju
Foto: 021.rs
"A onda to može značiti da je ona za nepoštovanje zakona, a ja duboko verujem da to nije tačno", istakla je Mihajlović.
 
"Nema tu nikakve rupe u zakonu", poručila je Mihajlović.
 
Priča o taksistima i CarGo-u sve više postaje i liči na neku špansku seriju, izjavila je i još jednom poručila da je jedino rešenje poštovanje zakona.
 
Istakla je da je najlošije da građani trpe zbog toga što se zakon ne poštuje.
 
Takođe, kaže da kada neko govori o rupama u zakonu, to isto znači da bi neko mogao za bilo šta da kaže da je našao rupu u zakonu i da neće da ga poštuje.
 
"To što radi ova kompanija, može da uradi svako. Na primer, nadri lekari mogu da kažu da su našli rupu u zakonu", rekla je Mihajlović i postavila pitanje da li je svejedno ko će da leči ljude i da li će imati licencu".
 
Poručila je da mora da se zna ko prevozi građane, da li izdaje fiskalne račune i slično.
 
Dodala je da isto tako ne napada CarGo, već da samo upozorava da oni ne poštuju zakon.
 
Kako je rekla, ona nema taj luksuz da ne poštuje zakon, kao finansnijeri CarGo-a i da zato moraju da snose posledice.
 
CarGo podneo krivičnu prijavu protiv ministarke
 
Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovine uticajem.
 
Guberinić je u krivičnoj prijavi naveo da je ministarka, koristeći svoj službeni i društveni položaj, uticala da se po hitnom postupku i bez javne rasrave usvoje izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.
 
Prema njegovim rečima, bilo je nužno da se prilikom donošenja izmena tog zakona održi javna rasprava sa svim zainteresovanim stranama, ali je ministarka uticala da se i pored nezapamćenih nedostataka, zakon "progura" u Skupštini i usvoji po hitnom postupku.
 
"U trenutku usvajanja zakona, CarGo je bio registrovan u skladu sa svim zakonima kao tehnološka firma, plaćao poreze i zapošljavao ljude. CarGo je na tržište uveo transparentnost, ali je takav CarGo model postao prepreka svima koji bi da nastave da love u mutnom. Zato je zakon o prevozu promenjen samo kako bi se zaustavio razvoj CarGo-a", rekao je Guberinić posle predaje krivične prijave.
 
Ocenio je da su od novog Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju "interes imali samo ministarka Mihajlović i njeni pojedini pomoćnici jer su, dok su pokušavali da ugase domaći CarGo, podsticali ulazak inostranih kompanija koje iznose novac iz semlje".
 
"Uz sve to, istovremeno se gleda blagonaklono na vršenje krivičnih dela od strane taksi kartela. Ali, ne još zadugo", rekao je Guberinić.
 
Direktor CarGo je dodao da su ministarki juče na poklon uručili kovertu sa Forbsovom listom, ali da će "današnji poklon morati da bude uručen preko ovlašćenog službenog lica".
  • Mićo

    17.10.2019 09:03
    Taksi nikad više
    Jednostavno .... u taksi ,po pitanju života neću ući nikada za svoga života. A bio sam redovna mušterija. Toliko od mene
  • Vladimir

    11.10.2019 07:13
    Vidi čudo
    Mihajlovićka i Brnabićka su same španska serija.
  • Gavrilo

    11.10.2019 00:12
    Ko im kaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija