Sindikat RGZ u pismu Brnabić: Devet meseci od sporazuma bez pomaka

Sindikat zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu uputio je otvoreno pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, u kojem navodi da ni devet meseci od potpisivanja Sporazuma o prekidu štrajka u RGZ-u, Vlada Srbije nije obezbedila njegovo sprovođenje.
Sindikat RGZ u pismu Brnabić: Devet meseci od sporazuma bez pomaka
Foto: Pixabay
Sindikati tvrde da je i pored tri sporazuma potpisana između reprezentativnih sindikata RGZ-a i Vlade, umesto prava i postignutih dogovora na snazi "gola sila i bezakonje usmereno protiv zaposlenih u RGZ-u i najvećeg broja korisnika usluga", a dolazi, kako kažu od aktuelnog rukovodstva zavoda.
 
"Za nas zaposlene i sindikate koji skoro godinu dana pokušavaju da dokažu ono što je jasno gotovo svakome ko je bar jednom ušao u Republički geodetski zavod, ovakav način ophođenja Vlade i Vas kao osobe sa kojom smo u više navrata vodili razgovore, neprihvatljiv je. Neki od nas koji su Vam poverovali kao i gospodinu ministru Zoranu Đorđeviću danas su zaista razočarani", piše u otvorenom pismu.
 
Sindikati su ocenili da je proces reforme katastra zloupotrebljen i ide u pogrešnom smeru, te da "postoji opravdan strah da ukoliko se nešto ne preduzme u najskorije vreme naše društvo može da izgubi jednu od vitalnih institucija."
 
Zaposleni u RGZ štrajkovali su krajem 2018. godine i početkom ove godine tražeći bolje uslove rada.
  • šetač

    16.10.2019 15:27
    Svaki sporazum štrajkaća sa ovom vlasti je laž. Njiih ne zanimaju interesi štrajkača, oni slažu i obećaju da bi ovi nastavili proces rada, otišli sa ulica i sl.
    kako je moguće da postoji sindikat ili pojedinac koji im veruje. Šta još treba da nam urade da izađemo na ulice dok ne odu.?
  • YYY

    15.10.2019 20:48
    Kada će sindikati da shvate, kada su u štrajku, da nema odlaganja ostvarivanja zahteva. Ko zna koliko puta su u pregovorima sa Vladom bili izigrani? Obećanja koja im se nude imaju za cilj kupovinu vremena i razvodnjavsnje motiva za učesnike protesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.