Kosovska policija: Uhapšeni rade po naredbi Milana Radoičića

Kosovski tužilac Sulj Hodža izjavio je da je od Osnovnog suda u Prištini zatražio pritvor za Radeta Basaru, uhapšenog službenika policije u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Basara je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Drugi uhapšeni, Vasilije Bojić, pušten je da se brani sa slobode.
 
"Jedan policajac je uhapšen, a za drugim se i dalje traga. Istraga je proširena i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Intervjuisao sam uhapšenu osobu i zatražio pritvor za njega", rekao je Hodža na konferenciji za medije u Prištini.
 
Osoba za kojom se traga je Željko Bojić, šef operative policije na severu Kosova. On u trenutku pretresa nije bio u stanu, a policija je uhapsila njegovog sina Vasilija Bojića zbog, kako tvrdi, ilegalnog posedovanja oružja.
 
"Osoba kod koje je pronađeno oružje nije tražena, i nakon ispitivanja je puštena. Osumnjičena je za ilegalno posedovanje oružja", rekao je Hodža, prenosi RTS.
 
Portparol kosovske policije Baki Keljani je na konferenciji za novinare preneo da je u jutrošnjoj akciji bilo uključeno 100 pripadnika policije.
 
Hodža je izjavio da osumnjičeni tokom saslušanja nije prihvatio optužbe, ali da je on na osnovu dokaza kojima raspolaze tužilaštvo za policijskog istražitelja zatražio određivanje pritvora.  
 
"Kao što znate na severu operišu dobro organizovane kriminalne grupe koje predvodi Milan Radoičić, za kim je, kao što je poznato, tužilaštvo Kosova izdalo međunarodnu poternicu. Takođe, prema spisima predmeta kojima raspolažemo, kriminalna grupa Milana Radoičića je dosta organizovana i ima uticaja nažalost i u Policiji Kosova, i u drugim opštinskim ili državnim strukturama u tom delu. Smatramo i imamo dokaze da su oni protiv kojih je proširena istraga radili pod naredbom Milana Radoičića i njegove kriminalne grupe. Ove osobe se sumnjiče da nisu postupile prema procedurama ili su namerno krile i nisu postupile kako treba u odnosu na dokaze koje je trebalo da prikupe u raznim slučajevima, ne samo u slučaju ubistva Olivera Ivanovića već se radi i o drugim neotkrivenim ubistvima", rekao je tužilac, prenosi N1.
 
Hodža je izjavio da imaju osnovane sumnje da je osoba koja je uhapšena radila po direktivama druge osobe.  
 
"Imamo još dva-tri slučaja na severu koja nisu otkrivena i mi sumnjamo da isti policajci nisu izvršavali svoje obaveze, već su radili pod uticajem kriminalne grupe koju vodi Milan Radoičić", naveo je Hodža.
  • Армаггедон

    16.10.2019 21:52
    Али како,па човек је прошао полиграф
  • Kać

    16.10.2019 21:17
    Samo kad smo mi opet pobedili Kosovo i pokazali im koliko smo mocni, a oni jadni i bedni. A, kad smo ih prosli put isto tako pobedili i ponizili uveli su nam takse zbog kojih svakodnevno kukamo ko Damjanov zelenko. Pa nas veliki vodja zapretio kako ce im odgovoriti istom merom, ali od toga nista, samo prazna prica, kao i obicno. Sad svaki dan samo sabiramo koliku su nam stetu napravili i jos prave iako smo ih onako ponizili. E, koliko ce nas sad kostati pobeda tek cemo da vidimo, al imam osecaj da je ovo sto se danas desilo pocetak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.