Funkcioneri SNS Martinović i Orlić ponovo predaju pod sumnjivim okolnostima

Poslanik demokrata Balša Božović saopštio je da su dva visoka funkcionera SNS Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić i dalje angažovani na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija, iako je prosvetna inspekcija utvrdila da su zaposleni protivzakonito.
"Orlić je angažovan na novom akreditovanom smeru master studija, a Martinović nastavio da prima platu u toj školi čak i kada sam dokazao da ne drži predavanja i da budući zdravstveni radnici zbog ovako nekompetentnih predavača ne dobijaju zadovoljavajuće obrazovanje. Kada se pre godinu dana saznalo da su pravnik Martinović, IT inženjer Orlić i još nekoliko visokih funkcionera SNS nezakonito zaposleni u Medicinskoj školi, Orlić je izjavio kako u toj školi više neće predavati i povukao se iz ovog slučaja. Sada se, godinu dana kasnije, vraća da predaje budućim zdravstvenim radnicima, iako je nejasno da li je njegovo ime bilo na zahtevu za akreditaciju smera na kom će predavati i pod kojim okolnostima", naveo je Božović u pisanoj izjavi.
 
Docent dr Aleksandar Martinović angažovan je u skladu sa članom 202 Zakona o radu i članom 90 Zakona o visokom obrazovanju, a dr Vladimir Orlić je planiran za angažovanje na Akademiji vaspitačko-medicinskih strukovnih studija Kruševac (odsek Ćuprija), rečeno je Danasu u toj visokoškolskoj ustanovi. Ipak, u ovoj ustanovi nisu odgovorili zašto ova dva funkcionera SNS nema na spisku nastavnika i saradnika.
 
Martinovićevo ime se, međutim, nalazi na spisku ispitivača u oktobarskom ispitnom roku. On na smeru Strukovni medicinski radiolog predaje Zdravstveno zakonodavstvo i administraciju.
 
Sa Akademija vaspitačko-medicinskih strukovnih studija za Danas poručuju da je Visoka medicinska škola strukovnih studija u Ćupriji postupila po svim nalozima inspekcije Ministarstva prosvete od pre dve godine.
 
"Po tom osnovu, raskinuti su ugovori sa svim nastavnicima kod kojih je došlo do proceduralnih propusta pri angažovanju. Protekle i ove školske godine svi nastavnici sa drugih visokoškolskih ustanova angažovani su u skladu sa zakonom", rekli su u ovoj školi.
 
Pod naslovom "Partijsko zapošljavanje u Visokoj medicinskoj školi", BIRN je 2018. godine objavio tekst da su u toj školi u Ćupriji kao predavači angažovani visoki funkcioneri SNS i poslanici Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić. BIRN je objavio i zapisnik prosvetne inspekcije u kome je konstatovano da je VMŠ angažovala funkcionere SNS nezakonito.
  • U očekivanju

    18.10.2019 09:51
    Da čujemo sad predsednika Srbije kako će ovo da prokomentariše. Retko ili skoro nikada se ne može čuti njegov komentar na nagoveštaje kršenja zakona od strane pripadnika vlasti. Samo komentariše postupke opozicije. To baš ne dolikuje predsedniku svih građana.
  • Novosadjanin

    18.10.2019 00:29
    Najbolje vezbe kod Martinovica
    Jel to onaj Martinovic koji je kao asistent drzao najbolje vezbe na Pravnom ?One koje zapravo nikad nije drzao,vec se odlazilo samo po potpis jer je bio zauzet politickim angazmanom?Pa bilo je i drugih profesora politicki angazovanih,ali su obaveze na faksu zavrsavali
  • Prolaznik

    18.10.2019 00:09
    On ne predaje ni na pravnom, a ne tamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.