Jedan od pet miliona: Vučić da otkrije imena osumnjičenih za paljenje Vesićeve knjige

Pokret "1 od 5 miliona" poručio je predsedniku države Aleksandru Vučiću da je dosta spinova i zatražio da se objave imena, prezimena i fotografije osumnjičenih za paljenje knjige Gorana Vesića.
U saopštenju se navodi da javnost mora biti upoznata sa tačnim činjenicama i na osnovu čega se tvrdi ko su ti ljudi, kada je jedini snimak paljenja onaj na kome se vide patike.
 
Dodaje se da spin u medijima da su "neka lica" osumnjičena govore da postoje dokazi ko su oni i da zato treba prikazati javnosti njihove fotografije i dokaze da su oni palili, pod uslovom da ti dokazi nisu u vidu "patika" i "farmerica" koje se na snimku vide.
 
"Upravo takve izjave, čiji je spin jedini cilj, targetiraju pojedinice i stvaraju atmosferu u društvu da neko sebi daje za pravo da druge vređa ili udara metalnom šipkom u glavu", poručili su iz "1 od 5 miliona". 
 
Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su četiri osobe koje su palile knjigu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića "svi iz Saveza za Srbiju, koji su do sada bili na najmanje 15 skupova".
 
Vučić je rekao da nadležni ispituju taj slučaj, ali da on zna da su sva četvorica iz SZS-a i da će, kad budu izneti dokazi, svi videti da je SZS spinovao da je paljenje knjige namešteno.
 
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u pratnji obezbeđenja izašao je iz galerije Progres, u kojoj se održavala promocija njegove knjige o Beogradu, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali "Vesiću, lopove", a potom i pojurili za njima Knez Mihajlovom ulicom, o čemu više OVDE.
  • Mirin

    21.10.2019 11:45
    Mirin
    Nevidim dase od ovoga pravi senzacija. Svako ima pravo ako želi da upali knjigu i da ugasi žar za sobom. To nije nikakvo krivično delo nego je opet bacanje prašine narodu u oči da nebi videli nešto drugo šta se radi od strane vučića i bande.
  • Novosađanka

    21.10.2019 07:59
    Pff
    Paljenje knjige nije krivično delo. Ali jeste paljenje kuće novinara, rušenje Savamale, ubistvo na naplatnoj rampi, Jutkino volkanje, streljanje Olivera Ivanovića, spisak je podugačak.
    Pa da čujemo, predsedniče SNS-a, zašto ništa od toga nije rešeno?
  • radnik

    20.10.2019 23:54
    Mene više interesuje koji kreten je drpio kovertu sa lovom za bolesno dete, tog treba naći a na snimku se lepo videlo lice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija