Taksistima subvencije za nova kola ako su legalni i nemaju dugovanja prema državi

Da bi dobili subvenciju za kupovinu vozila, taksisti će morati da dokažu da su se legalno bavili ovim poslom najmanje dve godine, a subvencija će imati ograničen rok trajanja.
Taksistima subvencije za nova kola ako su legalni i nemaju dugovanja prema državi
Foto: 021.rs
Takođe, novac od države za kupovinu vozila biće moguće dobiti u slučaju da taksi prevoznik nema dugovanja prema državi, ali i u slučaju da je u postupku reprograma. U slučaju reprograma postojaće, međutim, dozvoljeni limit dugovanja.
 
Iznos još nije preciziran.
 
Kako piše "Blic", ovo su neki od ključnih detalja koji su juče definisani u Ministarstvu finansija na razgovorima između predstavnika države i taksista. Na sastanku je bilo reči o uslovima za dobijanje i realizaciju subvencije i nije se pričalo o visini novčane pomoći koju bi država dala taksistima. O iznosu bi trebalo da bude reči do kraja ove nedelje na novim razgovorima između dve strane.
 
"Taksisti bi praktično uz pomoć državne subvencije mogli da kupe vozilo u naredne tri ili četiri godine. Taj rok je pomenut kao opcija, a precizno bi trebalo da bude definisan do kraja ove nedelje", kaže sagovornik "Blica" dodajući da resorno ministarstvo radi na Uredbi.
 
Predstavnike Ministarstva finansija je interesovalo i koliko bi taksista bilo zainteresovano za subvenciju. Prema procenama reč je o 12.000 do 13.000 prevoznika na nivou cele Srbije od ukupno 17.400 taksi prevoznika u našoj zemlji.
 
Ipak, konačnu reč će dati Poreska uprava nakon što utvrdi stanje sa dugovanjima taksista prema državi.
 
Svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, moraće da budu bele boje, a taksi prevoznici će imati pravo da sami odluče o modelu i ceni. Subvencije će biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a tačan iznos trebalo bi da bude poznat do kraja ove nedelje.
 
Osim vozila, država će taksistima finansirati i kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača. Ovu opremu, koja na tržištu vredi ukupno oko 160 evra, država će kupiti na tenderu, a potom i dodeliti taksistima.
 
Posle 12 dana blokade centra Beograda taksisti su pre tri dana okončali protest i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. On je nakon sastanka, rekao da će taksisti dobiti subvencije države, ali nije precizirao o kakvim subvencijama je reč.
  • Novosadjanka

    23.10.2019 18:30
    Glup narod
    O Bože, da li vi svi zaista verujete da država ovo radi da bi pomogla taksistima? Kakve veze ime bela boja sa Novim Sadom? A da li Car GO vozi bela vozila? Dajte ljudi prst na čelo i uvucite te nevaljale jezike.
  • pawlle

    22.10.2019 15:23
    Ajmo traktore na ulice
  • Sale

    22.10.2019 15:22
    @Vladimir
    A ti se razumeš ko marica u kriv ..... Drzava funkcioniše poljoprivredu sa 4 000 din po hektaru. Dok je u drugim drzavama od 300 evra pa na vise po hektaru. A na trzistu su svi jednaki.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija