DSS formira novi politički pokret

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović formiraće uskoro novi politički pokret, i u njemu će uz DSS biti Vojni sindikat koji vodi Novica Antić i više lokalnih političkih organizacija i pojedinaca, piše "Blic".
List piše da bi Jovanović početkom novembra trebalo da predstavi organizacije i pojedince koji će zajedno "sa DSS-om i njim trčati izbornu trku i koji bi trebalo da predstavljaju novi treći put za građane koji ne podržavaju ni vlast SNS-a ni opozicioni SzS".
 
Za sada je sigurno da će se u novom pokretu naći Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, lokalna organizacija iz Kraljeva koju vodi Ivan Matović, Pokret za život Zlate Đerić, Grupa eksperata za preporod (GEPS) Jovana Filipovića, ali i drugi s kojima je Jovanović razgovarao u proteklom periodu.
 
Miloš Jovanović je za "Blic" potvrdio da sledi stvaranje pokreta i objasnio da je rekao o dosta širokom okupljanju.
 
"Nakon onoga što sam uradio u novoj DSS, ovo je logičan nastavak. Ovako više ne može. U situaciji kada je Kija Kockar postala politički analitičar ili kada neko pokušava da odbrani Stari most koji su Nemci sagradili 1942. godine, neko mora da napravi iskorak i to da reši. Novi pokret će okupiti značajan broj ljudi koji kao i mi misle da je potrebna potpuna promena sistema", zaključio je Jovanović.
 
U novi DSS koji je pokrenuo aktuelni predsednik te stranke već su ušli književnik i profesor Filozofskog fakulteta Slobodan Vladušić, istoričar Miloš Ković, akademski slikar Miloš Šobajić, prvak opere Narodnog pozorišta Miodrag Jovanović.
  • Nemanja

    24.10.2019 17:24
    Vama svako ko nije za SzS radi za Vučića... Zanimljivo :)
  • Iskreni patriota

    22.10.2019 11:21
    Sateliti
    Lustracija, konfiskacija imovine, krivična odgovornost svih od 1990. godine do 2019. godine!!!
  • Eeeee

    22.10.2019 10:56
    Od onakve sranke postali vučkove podguzne muve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.