Napadnut medicinski tehničar u KC Niš

Uprava Kliničkog centra Niš i sindikat "Nezavisnost" te zdravstvene ustanove, obratiće se Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije sa zahtevom da svi zaposleni u zdravstvu dobiju status službenog lica, a povod je najnoviji incident u kojem je čovek koji je doveo majku na pregled na Kliiniku za urologiju udario medicinskog tehničara.
Napadnut medicinski tehničar u KC Niš
Foto: Pixabay
Incident se, kako je rečeno, dogodio bez ikakvog povoda, pošto u ordinaciji nije bilo gužve, niti čekanja u redu. 
 
Medicinski tehničar Ivan Stojković je kazao da je čovek koji ga je napao odmah po ulasku u protokolarnu ambulantu počeo da govori da je njegova majka teško bolesna i bacio zdravstvenu knjižicu i uput na sto.
 
"Pitao sam dežurnog lekara i on je rekao da će odmah da primi pacijentkinju, međutim, čovek je počeo da viče, ponovo je bacio knjižicu i uput na sto i udario me", izjavio je Stojković. 
 
Dežurni lekar je, kako su istakli u Kliničkom centru, pregledao pacijentkinju, a policija je po pozivu bolničkog obezbeđenja uhapsila napadača. 
 
Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izjavio je da je od početka godine u toj zdravstvenoj ustanovi bilo 11 incidenata i različitih napada na lekare i ostale zaposlene. Radovanović je istakao da ni jedan zaposleni, niko od 3.500 lekara, sestara, tehničara i drugog osoblja nije zaslužio da se na njega podigne ruka. 
 
"Od početka godine u Kliničkom centru je ambulantno pregledano skoro 550.000 pacijenata, a otvoreno je 84.000 istorija bolesti, što znači da je kod nas lečeno oko 600.000 ljudi. Broj pacijenata koji nisu zadovoljni lečenjem meri se miliprocentima", naveo je Radovanović. Prema njegovim rečima, ni jedan pacijent nije vraćen iz Kliničkog centra zbog hira lekara ili tehničara i naveo podatak da je ove godine od skoro 13.000 zakazanih termina za preglede na Klinici za urologiju, 1.400 termina ostalo neiskorišćeno.
 
Predsednik sindikata "Nezavisnost" KC Niš Miodrag Stojković rekao je da bi izmena zakona i odobravanje statusa službenog lica zdravstvenim radnicima značilo mnogo rigoroznije kazne za napadače i mnogo brže postupanje nadležnih u slučajevima napada.
  • gradjanin

    26.10.2019 20:57
    komentar
    komentar povodom incidenta u Kliničkom centru niš.
    Medicinski tehničar se obratio ružnim ivulgarnim rečima sinu teško bolesne majke i on je
    burno i emotivno reagovao koji je vrlo skroman i dobar čovek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.