Performansom ispred Ministarstva kulture ukazali na manjak dečijeg kulturnog programa

Učesnici kampanje "U ime kulture" su u Beogradu ispred Ministarstva kulture i informisanja priredili performans da bi skrenuli pažnju na nepostojanje dečijeg kulturnog programa na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću.
Transparentima protiv rijaliti programa i čitanjem recitacija učesnici su ukazali da je nedostatak dečijeg programa posledica predloga zakona koji se nalazi pred poslanicima parlamenta.
 
Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović rekao je da je jedan od ciljeva performansa i da ukaže na "restriktivan Zakon o referendumu i inicijativi, uprkos kome je skupljeno više od 40.000 potpisa".
 
"Podnećemo Ustavnom sudu inicijativu o neustavnosti ovog zakona, ovim se krše prava građana na učestvovanje u odlučivanju. Uprkos potpisima, Narodna skupština još uvek nije odlučila", kazao je Manojlović.
 
On je naveo i da Udruženje traži da se institucije izjasne o ovoj inicijativi.
 
"Ukoliko se inicijativa ne usvoji i dalje ćemo imati problem kršenja postojećeg zakona, ali i promovisanja nasilja, pornografije i drugih negativnih pojava", rekao je Manojlović.
 
Manojlović je podsetio i da su REM-u podnete prijave vezane za vređanje profesora Filizofskog fakulteta Danijela Sinanija, ali i za scene oralnog seksa koje su nezakonito emitovane u rijalitiju "Parovi".
 
"Smatramo da je pola sata kulturnog programa za decu i pola sata za maloletnike minimum koji se može ispuniti", navodi on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.