Đorđević: Fleksibilno radno vreme za sve državne organe

Ministar za rad Zoran Đorđević najavio je da će njegovo ministarstvo predložiti svim državnim organima uvođenje fleksibilnog radnog vremena.
Đorđević: Fleksibilno radno vreme za sve državne organe
Foto: 021
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvelo je za svoje zaposlene fleksibilno radno vreme, prema kojem radnici mogu raditi najranije od sedam ili najkasnije devet sati, i na taj način rasporediti svoje osmočasovno radno vreme.
 
"Mi smo analizirali korišćenje fleksibilnog radnog vremena, kako u inostranstvu, tako i velikim kompanijama. Uočili smo pozitivne efekte, od toga da su radnici bili zadovoljniji i efikasniji, do ušteda. Prirodno je da smo mi prvi koji smo to uveli i koji ćemo analizirati rezultate i da to bude model kako će svi drugi raditi ako se pokaže efikasnim", objasnio je Đorđević za Tanjug.
 
Rekao je da ne sumnja u uspešnost fleksibilnog radnog vremena, ističući da je Ministarstvo bilo suočeno sa konkretnim problemom da su centri za socijalni rad i neka odeljenja u opštinama imala isto radno vreme, te su svaki dan dolazila rešenja pred kraj radnog vremena, zbog čega je postojala potreba da neki ljudi ostaju prekovremeno i da se plaćaju prekovremeni sati.
 
"Sada će rukovodioci moći bolje da organizuju radno vreme, i da nekima kažu da dolaze kasnije. Oni će biti zadovoljniji, a imaće svojih osam sati rada", rekao je ministar.
 
Đorđević je istakao da je ovo prva mera u cilju poboljšanja zadovoljstva zaposlenih na radnom mestu i dodao da Ministarstvo gleda i osluškuje sve što se u oblasti rada čini u inostranstvu, ali dodaje da naša zemlja nema luksuz da eksperimentiše previše, već želi da koristi tuđa iskustva i da budemo pametni bez "dečijih bolesti".
 
"Fleksibilno radno vreme je praksa u svetu u velikim kompanijama. Njihova analiza i njihovi sektori za ljudske resurse kažu da su time zaposleni dosta produktivniji i srećniji", istakao je Đorđević.
  • Nemanja

    05.11.2019 00:17
    Kao bivsi avanzovani drzavni sofer si prvo trebao da ugradis GPS uredjaje u SVE SLUZBENE AUTOMOBILE kao i sonde za gorivo, kao i putne naloge za svaki km predjenog puta.
  • Trt

    04.11.2019 10:39
    @Da li si
    Eto meni skroz odgovasra od pola 9 do pola 5, ne može bolje. A što se tiče svih vas koji kukate oko posla i dece, rada nedeljom i porodice... Pa jel vas neko pod pretnjom oružjem terao da pravite porodice s kojima nemate kad da budete?
  • XY

    04.11.2019 05:33
    Tek tada nece moci,niko da ih "nahvata"na radnom,mestu po firmama!Bice ono:jos,nije stigao..ili evo bas!sada je otisao..A ni do sada nije bilo,i nema reda,srm u malim prodavnicama,na cosku,tu su prodavacice,jadne od jutra do sutra.Zakljucavaju,radnju,da odu do wc-a.Za njih nema,flexibilnosti.Samo tako Djordjevicu,sto manje rada ,kontrole,i discipline,kako radite,tsko ce vam i biti.Napredna Srbija.Zs tu ideju,vam ministre treba troduplo vise personala da ostvarite jer sta cete sa nocnim smenama?Bolnice,Posta,itd itd.Zivot je 24h,a ne samo od,09h do 17h.Sem naravno ako ispunjsvate pojedinacne,zelje plebsa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.