Lokalizovan požar na Suvoj planini

Požar na Suvoj planini je pod kontrolom, nema više širenja plamena, ni opasnosti za domaćinstva, a kako javlja RTS, nema ni veće štete.
Lokalizovan požar na Suvoj planini
Foto: 021
Požar je u nedelju zahvatio i podnožje Suve planine, u blizini zaplanjskog sela Miljkovca. Gorelo je 10 hektara šume i niskog rastinja.
 
Vatrogasci iz Niša gasili su cele noći požar i uspeli su da ga lokalizuju. I dalje su na terenu, jer vetar stalno iznova raspiruje vatru. Na više mesta i sada se može videti otvoreni plamen i dim.
 
Bezbednost saobraćaja na putu Niš-Babušnica gde je vatra gorela duž oko 700 metara puta, više nije ugrožena, ali se na kolovozu mogu videti ostaci ugljenisanih stabala.
 
Zamenik predsednika Skupštine Gadžin Han Damir Stojanović rekao je u nedelju uveče agenciji Beta da je požar zahvatio teritoriju prečnika oko kilometar.
 
Mesto požara je toliko nepristupačno da se sa puta gde se najbliže može prići samo vidi obod zgarišta u velikoj dužini. Na terenu je i dalje 13 vatrogasaca koji gase ostatke požara i dežuraju kako se vatra ne bi ponovo raširila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija